hvdh wagenpark  web

STULZ is vandaag de dag aanwezig in meer dan 140 landen, waaronder Nederland.

01:27
22-11-2019

Het complete aanbod van klimaatbeheersing onder één dak

Sinds de oprichting in 1959 is STULZ GROEP BV gespecialiseerd in high-end klimaatbeheersing. Van luchtbehandeling tot ruimte- en comfortkoeling en van bevochtigingssystemen tot en met technisch geavanceerde warmtepompoplossingen. “We ontwerpen, ontwikkelen, produceren, leveren en installeren complete klimaatoplossingen”, vertelt Sebastiaan Brouwer, Marketing Manager bij STULZ. “Exact op klantmaat en altijd volgens het motto ‘One STULZ, One Source’.”

STULZ is vandaag de dag aanwezig in meer dan 140 landen. Het bedrijf heeft niet alleen dochterondernemingen in 20 landen, maar telt ook 20 productievestigingen in Europa, de Verenigde Staten, India en China en meer dan 140 exclusieve verkoop- en servicepartners op alle continenten. Onder leiding van de familie Stulz heeft het familiebedrijf inmiddels een personeelsbestand van meer dan 7.200 werknemers wereldwijd en een huidige jaarlijkse omzet van ongeveer 1,3 miljard euro. 

Uitgebreide productrange

“De meeste mensen kennen ons als een specialist in de koeling van datacenters en telecommunicatie-installaties”, vertelt Brouwer. “Niet verwonderlijk, want dat was jarenlang onze corebusiness. Echter hebben we de afgelopen jaren onze dienstverlening flink uitgebreid. Bijvoorbeeld met de comfortkoeling van kantoorgebouwen, horecagelegenheden en woningen en de bevochtiging van datacenters, musea, drukkerijen, cleanrooms, ziekenhuizen en zwembaden. Recent zijn hier verschillende geavanceerde warmtepompoplossingen aan toegevoegd, waarmee we ons ontwikkeld hebben tot een one-stop-shop voor klimaatbeheersing.”

Met het concept ‘One STULZ, One Source’ worden alle specialismen van STULZ wereldwijd overzichtelijk gebundeld en naar buiten gecommuniceerd.

Complete dienstverlening

Met het concept ‘One STULZ, One Source’ worden alle specialismen van STULZ wereldwijd overzichtelijk gebundeld en naar buiten gecommuniceerd. Inclusief bijbehorende dienstverlening, die begint bij een advies op maat en doorgaat tot en met de service en onderhoudstak. “Op basis van het soort gebouw, de afmetingen en de wensen en eisen van de eindklant en/of installatieadviseur selecteren onze ingenieurs en projectmanagers steevast de best passende klimaattechnieken”, vertelt Brouwer. “De meeste producten kunnen uit voorraad worden geleverd, maar ook maatwerk oplossingen en/of optimalisaties zijn mogelijk. Doordat we beschikken over meerdere fabrieken in Europa (Duitsland, Italië, Spanje, …) kunnen we onze levertijden kort houden. Bovendien kunnen klanten bij STULZ vertrouwen op internationaal bewezen oplossingen, kennis én expertise. Al onze producten worden geïnstalleerd door een geselecteerde groep partnerbedrijven, waarbij wij indien nodig vanzelfsprekend de projectbegeleiding verzorgen. In Nederland hebben we bovendien meer dan 20 monteurs in dienst, die na de oplevering graag het (periodieke) onderhoud verzorgen.”

De afgelopen jaren heeft STULZ in Nederland diverse datacenters, restaurants en zelfs een stadion van nieuwe klimaatsystemen mogen voorzien. “Recent hebben wij bovendien de aircosystemen geleverd voor boutiquehotel The Slaak in Rotterdam, dat in het monumentale Slaakhuys wordt gerealiseerd en 74 hotelkamers, een restaurant en een cocktailbar bevat”, vertelt Brouwer. “Ons portfolio is daarmee haast net zo uitgebreid als onze dienstverlening.”  

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Installatie en Bouw Nederland partners

naamloos  kopierensvm cover foto  kopieren