Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Het belang van luchtbehandeling

Het belang van luchtbehandeling

In Nederland brengen we veel van onze tijd door in huis, op kantoor en op school. Verse en gezonde lucht is dan nodig om goed te kunnen functioneren. De luchtkwaliteit is vaak echter niet op orde. Dat kan anders, vindt STULZ. Een techniek als luchtbehandeling kan een goede oplossing zijn.

STULZ is al sinds 1959 de partner in klimaatoplossingen in Nederland en België. Zij weet dat isoleren belangrijk is om de energieverliezen te beperken, maar ventileren is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Een goede ventilatie bevordert namelijk de prestaties, verhoogt het comfort en voorkomt onder meer ziektes en allergieën. Tegenwoordig wordt echter zo goed geïsoleerd en luchtdicht gebouwd, dat vervuilde lucht de gebouwen en woningen niet meer op een natuurlijke manier kan verlaten. Daarom is het noodzakelijk om een goede ventilatievoorziening aan te leggen, die verse lucht op een juiste en comfortabele manier binnenbrengt. Een goede luchtbehandeling is hierbij de oplossing.

Luchtbehandelingskasten als duurzame oplossing

Luchtbehandeling is een duurzame oplossing die steeds relevanter wordt met het oog op gasloos bouwen. Door de luchtbehandelingskast te voorzien van een warmtepomp, kan deze de lucht verwarmen en koelen. Een bevochtiger kan bovendien zorgen voor de juiste luchtvochtigheid in de ruimte en een WTW-unit zorgt voor de nodige energiezuinigheid. Zo wordt de luchtkwaliteit binnen een gebouw op een duurzame manier verbeterd. Luchtbehandelingskasten lenen zich uitstekend voor samenwerkingen met andere technieken, zoals warmtepompen. Zo is een elektrische oplossing mogelijk en is gas niet meer vereist.

De ClimaPac luchtbehandelingskasten dragen bij aan een optimale luchtkwaliteit.

Maatwerk

De STULZ ClimaPac luchtbehandelingskasten voldoen aan de meest veeleisende behoeften en toepassingen. Ze voldoen aan de Eurovent certificering en ERP normen.

STULZ is intensief betrokken bij de persoonlijke afstemming van elke offerte door eerst een gedegen vooronderzoek uit te voeren. Van daaruit wordt een advies gegeven, afgestemd op de eisen van de opdrachtgever. Het ruime assortiment waaruit de ClimaPac luchtbehandelingskasten bestaat, biedt een maximum aan comfort en draagt bij aan een optimale luchtkwaliteit. De kasten kunnen op maat worden gemaakt en aangepast aan de eisen van het gebouw of de omgeving. Er zijn producten voor zowel binnenopstelling als buitenopstelling verkrijgbaar en er kan gekozen worden voor een uitgebreide regeling met diverse opties voor communicatie met het gebouwbeheersysteem. Daarnaast kunnen de kasten worden uitgevoerd met verschillende soorten coating, zodat aan alle specifieke eisen wordt voldaan.

STULZ biedt op deze manier op maat gemaakte luchtbehandelingskasten voor elk type installatie. Het luchtvolume en de filtratie, verwarming, airconditioning, bevochtiging en ontvochtiging worden precies naar de omstandigheden aangepast. Ieder project stelt immers andere eisen aan een ventilatiesysteem.

Onderhoud en service

Naast het plaatsen van de juiste producten, is het onderhoud ervan erg belangrijk. De ervaren onderhoudstechnici van STULZ zorgen ervoor dat de apparatuur wordt onderhouden en optimaal blijft werken. Er wordt preventief onderhoud gepleegd, maar mocht er toch een storing optreden, dan biedt STULZ in Nederland en België een 24-uurs service die 365 dagen per jaar beschikbaar is. Kwaliteit en service staan bovenaan. Niet voor niets zijn de producten van STULZ te vinden in toonaangevende ziekenhuizen, hotels, kantoren, scholen, banken, industrieën en andere openbare gebouwen. STULZ past zich aan, aan de eisen die de opdrachtgever, het gebouw en de installatie stellen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.