Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Producten

Laat vuile lucht de levensduur van uw installaties niet beïnvloeden!

IMG20210609154744

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Conpro Condensor Bescherming

29 oktober 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

In onze buitenlucht zijn tal van microscopische verontreinigingen aanwezig, zoals fijnstof, zwaveloxide, stikstofdioxide en benzeen, die de kwaliteit en levensduur van onze luchtwarmtewisselaars negatief kunnen beïnvloeden. Een goede conservering is gewenst om corrosie, aanhechting van vuil en eventuele vervolgschades te voorkomen. Zeker nu in de markt steeds minder edelwaardige materialen worden toegepast en bijvoorbeeld lamellen steeds dunner worden uitgevoerd. Conpro Condensor Bescherming kan hier uitstekend in voorzien.

Producenten van klimaattechnische installaties zetten hoog in op duurzaamheid. Energiezuinige compressoren en geoptimaliseerde ventilatorontwerpen zijn anno 2021 meer regel dan uitzondering. Echter wordt het luchtwarmtewisselend element nog te vaak over het hoofd gezien. En dat terwijl juist dit element aan tal van invloeden onderhevig is….

Optimale productkwaliteit, lange levensduur

Conpro Condensor Bescherming is al 25 jaar specialist in het reinigen, renoveren en conserveren van klimaatinstallaties. Voor het conserveren van luchtwarmtewisselaars biedt het bedrijf twee mogelijkheden: preventieve en correctieve conservering. “In onze hoogefficiënte spuitcabines in Dordrecht worden met name nieuwe installaties onder de beste (klimaat)condities gecoat, voordat zij naar de klantlocatie worden vervoerd”, aldus Timon Bol, Commercieel Manager bij Conpro Condensor Bescherming. “Hierdoor zijn installateurs én eindgebruikers verzekerd van een optimale productkwaliteit én lange levensduur.”

Dankzij de metallicgroene kleur van de coating is de hechting op metalische ondergronden eenvoudig visueel te controleren.

Bescherming op het allerhoogste niveau

Tijdens de gebruiksduur staat Conpro Condensor Bescherming graag in voor de reiniging, reparatie en conservering van de installatie, zodat het beschermende karakter van de coating op het allerhoogste niveau blijft. Want net als de installaties zelf hebben ook de coatings periodiek onderhoud nodig, aldus Bol. “Wij adviseren om eens per twee jaar de coating te controleren. Zeker in situaties waarin een hoge bedrijfszekerheid van de installaties gewenst is. Maar ook aan de kust, waar zoute zeelucht de duurzaamheid van de coatings flink op de proef kan stellen.”

Voor het coaten maakt Conpro Condensor Bescherming gebruik van de oplosmiddelvrije PROGREEN® H2O oppervlaktebehandeling, die met speciale spuitapparatuur en in een flinterdunne laag van circa 25 micron wordt aangebracht. Dankzij de metallicgroene kleur van de coating is de hechting op metalische ondergronden eenvoudig visueel te controleren. Op de oppervlaktebehandeling wordt 24 maanden onderhoudsvrije garantie af gegeven.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%