Heatworld Rentals
01:44
05-12-2018

Heatworld Rentals | Flexibele maatoplossingen in huurverwarming

De markt vraagt steeds vaker om tijdelijke en breed inzetbare huurverwarming. Als businessunit van Coolworld Rentals, verhuurder van koel- en klimaatbeheersingsapparatuur, voorziet Heatworld Rentals gericht in die toenemende behoefte. “Voor verwarmen, warmwatervoorziening, drogen en klimaatbeheersing bieden we de HVACR-installateur via onze all-in huurformule altijd de beste oplossing”, aldus business development manager Jeffrey D’hondt namens Heatworld. “Snel, efficiënt en uit eigen voorraad leverbaar.”

Bij tijdelijke capaciteitstekorten klop je bij Coolworld en Heatworld met succes aan voor een breed spectrum huuroplossingen. “De combinatie is de kracht van de twee bedrijven”, aldus D’hondt. “Dat maakt ons tot hét adres voor alle tijdelijke koel- en verwarmingsapparatuur van -55 tot +90 graden Celsius. Niet voor niets luidt onze gezamenlijke slogan ‘Full Service Rental of Temperature Control’.”

Leveren en méér
Heatworld biedt een breed palet huurverwarmingsapparatuur, zoals verplaatsbare ketelhuizen, heaters, rooftops, air handling units en sanitaire warmwatermodules. Met een ruime sortering randapparatuur maakt het bedrijf het verhaal af. Niet raar dus dat Heatworld regelmatig wordt ingeschakeld voor tijdelijke verwarming op maat. Vanuit de chemische industrie en de foodsector, maar ook vanuit de bouw en de zware industrie. “Onze opdrachtgevers wensen meer dan sec een leverancier van de benodigde apparatuur”, zegt D’hondt. “Ze willen ook flexibiliteit en de expertise van een meedenkende specialist. Ook die bieden we. We zoeken samen met de klant naar de beste en meest energiezuinige oplossing.”

Heatworld Rentals
Huurinstallatie voor noodverwarming bij een monumentaal pand.

Projectvoorbeeld
Dat gebeurde eerder ook binnen de voormalige Bredase Koepelgevangenis, een monumentaal pand dat sinds vorig jaar dienst doet als bedrijfsverzamelgebouw. D’hondt: “Het is een oud gebouw, waarin het ’s zomers heerlijk koel is, maar ook in de winter. En dan is het er een stuk minder aangenaam. Vandaar dat de exploitant het installatiebedrijf verzocht om de verwarmingsinstallatie op te starten, zodat binnen het gebouw een comfortabele binnentemperatuur kon worden gecreëerd. Echter, de installatie werd afgekeurd en het was ook niet mogelijk om hem snel operationeel te krijgen. Er restte dus maar één optie: het huren van een betrouwbare verwarmingsinstallatie die krachtig genoeg was om het gehele pand te verwarmen.”

Full service
Met de levering van een mobiel ketelhuis van 350 kW met een externe dieseltank bood Heatworld uitkomst. Dergelijke oplossingen worden door het bedrijf geleverd met alle benodigde

randapparatuur, zoals pompen en warmtewisselaars. Bovendien is de apparatuur voorzien van alle denkbare veiligheidsvoorzieningen. “We staan voor full service”, legt D’hondt uit. “De klant is verzekerd van een professioneel advies en een dito uitvoering. Onze apparaten zijn altijd van een recent bouwjaar en voldoen aan alle eisen.” Dat geldt zeker voor de onlangs geïntroduceerde nieuwe range mobiele ketelhuizen. Slimme krachtpatsers die zijn voorzien van ketels met een vermogen van 150, 350, 600, 1.000 of 2.000 kW en uitblinken in kostenefficiency en duurzaamheid. D’hondt: “Onze verhuurvloot behoort tot de meest energiezuinige verplaatsbare ketelhuizen en kent de laagste emissies van Europa. Zo zijn ze allemaal uitgerust met Low Nox branders (NOx-klasse 3) en voldoen ze over het hele continent aan de geldende emissienormen. Last but not least zijn ze bifuel, geschikt dus voor zowel gas als diesel.”

Tekst Chris Elbers    |    Beeld Heatworld Rentals
Uitgelichte afbeelding: Het verplaatsbare Heatworld-ketelhuis van 350 kW met externe brandstofvoorziening.

Installatie en Bouw Nederland partners

Persafbeelding_Bouwbeurs2019 kopiërenIntergas Verwarming