Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Hard of zacht water: een wereld van verschil
Optioneel kan aan de waterontharders een automatische vuilfilter worden gekoppeld.

Hard of zacht water: een wereld van verschil

Het water dat in Nederland uit de kranen stroomt, heeft een gemiddelde Duitse hardheid (dH) van 7 tot 12. Dit staat gelijk aan circa 124,6 tot 213,6 milligram kalk per liter leidingwater. Een deel van deze kalk wordt met het afvalwater weggespoeld. De rest van de kalkdeeltjes zet zich af op sanitair, kranen, tegels, douchewanden, in leidingen, in huishoudelijke apparaten en in cv-ketels en boilers. “Kalkaanslag ziet er niet alleen lelijk en vies uit, maar kan ook flinke schades veroorzaken”, weet Freek Wouters, vertegenwoordiger van Delta Water Softeners Nederland. “Zo kan kalkafzetting in de cv-ketel en boiler het energetisch rendement aanzienlijk verlagen, waardoor het jaarlijkse gasverbruik flink toeneemt. De waterontharders van Delta Water Softeners gaan hiermee de strijd aan. Slim, efficiënt en zónder elektriciteit.”

Een unieke troef is de compactheid en flexibele opbouw van de Delta-waterontharders, waardoor ze eenvoudig in de Nederlandse meterkast of meterput ingepast kunnen worden.

De Delta-waterontharders worden hydraulisch aangestuurd door de druk van de waterleiding, vertelt Wouters. “Door de waterontharders direct na de watermeter te plaatsen, kunnen kalkdeeltjes in het leidingwater efficiënt worden afgevangen. De hydraulische waterontharder spoelt enkel wanneer het filter verzadigd is, waardoor onnodig zout- en waterverbruik wordt voorkomen. Bovendien gebeurt deze spoeling volledig automatisch; gebruikers hebben er geen omkijken naar. Wel profiteren zij van alle voordelen van schoon en zacht water (dH 0-3), zoals:

  • geen kalkaanslag meer op sanitair, kranen, tegels en douchewanden;
  • een aanzienlijke besparing op het aantal schoonmaakuren;
  • tot 60% besparing op zeep, shampoos en schoonmaakmiddelen;
  • een langere levensduur van leidingwerk, huishoudelijke en verwarmingsapparaten;
  • een flinke besparing op gas en elektriciteit.

Optioneel kan aan de waterontharders een automatische vuilfilter worden gekoppeld. “Nederland telt circa 120.000 km hoofdwaterleiding, waarvan jaarlijks honderden kilometers worden vernieuwd”, aldus Wouters. “Ook wordt de hoofdleiding regelmatig uitgebreid, bijvoorbeeld wanneer nieuwe woonwijken worden aangelegd. Tijdens deze werkzaamheden kunnen zand en vuil in de leiding terechtkomen die meestromen naar de woning en tot vervelende schades kunnen leiden. Door voor de Delta-waterontharders een automatische Delta Victor vuilfilter te plaatsen, worden ook deze deeltjes efficiënt afgevangen.” Uniek is dat de Delta Victor automatisch meespoelt met de Delta-waterontharder. “Hierdoor worden vuildeeltjes automatisch weggespoeld naar het riool en blijft de vuilfilter zuiver. Net als de Delta-waterontharders functioneert Delta Victor zonder elektriciteit of batterijen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.