Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Grootste nieuwbouwhotel van de Benelux

Grootste nieuwbouwhotel van de Benelux

Een iconisch design, ontworpen door de wereldberoemde architect Rem Koolhaas; dat is het nieuwe nhow hotel Amsterdam RAI. Het hotel opende begin dit jaar haar deuren. Het is een uniek hotel waar hedendaagse kunst, design, gastronomie en culturele expressies samenvloeien. Het bijzondere pand is daarnaast ook nog eens erg duurzaam en sleepte een BREEAM-NL Excellent oplevercertificaat in de wacht. Jaga plaatste in het hele hotel energiezuinige klimaatsystemen.

Duurzaam bouwen

Het iconische pand van maar liefst 91 meter hoog, is niet alleen een opvallende verschijning aan de skyline, maar ook nog eens bijzonder duurzaam. Tijdens de hele bouwperiode was er aandacht voor de omgeving, het milieu en de veiligheid. Op de categorie afval scoorde het hotel 100%. Zo heeft de aannemer bijvoorbeeld alleen gebruik gemaakt van FSC- of PEFC-gecertificeerd hout. Het bouwafval werd gescheiden in afvalstromen hout, puin, kunststof, papier/karton, gips, isolatie (per soort) en BSA (Bouw en Sloop Afval) en minimaal voor 80% hergebruikt of gerecycled. Ook in andere categorieën werd goed gescoord en daarmee sleepte het hotel een vier sterren BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie oplevercertificaat in de wacht (BREEAM-NL Excellent).

nhow hotel Amsterdam RAI

Energiezuinig verwarmen

Het hotel heeft eet- en drinkgelegenheden, vergader- en evenementenruimtes en 650 hotelkamers. Ook bij de invulling en inrichting van alle ruimtes zijn duurzame keuzes gemaakt. Zo zijn door het hele hotel energiezuinige klimaatsystemen van Jaga geplaatst. Om de koudeval langs alle grote raampartijen te voorkomen, is de inbouwradiator Mini Canal geplaatst van slechts 9 centimeter hoog. De Mini Canal zorgt voor een warm luchtgordijn: de koude luchtlaag van het raam wordt tegen de vloer aangezogen, opgewarmd en vermengd met de warmere bovenlucht, waardoor een evenwichtige en gelijkmatige comforttemperatuur wordt bereikt. De supersnelle Low-H2O warmtewisselaar zorgt voor maximale warmteafgifte tegen een laag energieverbruik.

 • Geschikt voor lage watertemperaturen
 • Capaciteit verwarming 57 – 4184 Watt
 • Diepte: 9 – 19 cm
 • Lengte: 70 – 490 cm
 • Breedte: 14 – 42 cm
 • Renovatie-oplossing met z-kader voor een perfecte aansluiting op de (bestaande) vloer
nhow hotel Amsterdam RAI

Designinvloeden

Het binnenwerk van de Mini Canal is nauwelijks te zien. Het enige wat nog opvalt is het afdekrooster. Design staat hoog in het vaandel bij het nhow hotel. Daarom is er gekozen voor speciale designroosters, passend bij de stijl van de ruimtes. De afstand tussen de roosters is minimaal, waardoor er gemakkelijk een stoel of tafel op kan staan. In andere ruimtes, zoals de Skylounge, is gekozen voor de Mini Vrijstaand. Dit is een krachtige radiator met slechts een hoogte van 8 centimeter, waardoor het uitzicht niet verstoord wordt. De kleur van de radiator is aan te passen aan het interieur.

 • Geschikt voor lage watertemperaturen
 • Capaciteit verwarming 197 – 5637 Watt
 • Hoogte: 8 – 28 cm
 • Lengte: 60 – 300 cm
 • Breedte: 8 – 23 cm

Over Jaga 

Al ruim 50 jaar levert Jaga Climate Designers binnenklimaatconcepten over de hele wereld. Daarbij zet het bedrijf vol in op innovatieve duurzame ontwikkelingen als het gaat om koelen, verwarmen en ventileren van gebouwen en woningen. Jaga-medewerkers zijn echte Climate Designers; zij voelen de urgentie om producten te ontwikkelen die niet alleen het binnenklimaat, maar óók het buitenklimaat ten goede komen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.