Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Grand Hotel Valies, Roermond | Techniek en design gaan hand-in-hand in Grand Hotel Valies

Grand Hotel Valies, Roermond | Techniek en design gaan hand-in-hand in Grand Hotel Valies

Eind oktober 2018 is Grand Hotel Valies geopend. Op een unieke locatie in het centrum van Roermond vormt dit luxe familiehotel een echte eyecatcher; direct aan de oever van de Roer en omringd door diverse historische gebouwen en de Voorstad, één van de oudste stadsdelen. Vanuit het hotel kijk je uit op de rivier met de eeuwenoude Maria Theresia brug. Het interieur is volledig uitgevoerd in de Amerikaanse jaren ’30 art-decostijl. Het berker serie Q3-schakelmateriaal van Hager past uitstekend in dat plaatje.

Grand Hotel Valies Artikel Installatie en Bouw Vakblad Nederland

“Onze bestaande serie berker Q.3 in aluminiumkleur bleek naadloos aan te sluiten bij de gewenste stijl.”

 

“Grand Hotel Valies is een nieuwbouwproject, maar het hotel ademt qua architectuur volledig de sfeer van de Amerikaanse jaren ’30 art-decostijl. De basis is een speciaal ontworpen patroon, dat in elk detail terugkomt”, vertelt interieurarchitect Arnie van Dun. “Een geometrisch lijnenspel en symmetrie zijn daarin belangrijke uitgangspunten. Je ziet dit terug in bijvoorbeeld de panelen, gordijnen en vloeren, maar ook in het schakelmateriaal. Nadat het ontwerp gereed was, hebben we direct Hager benaderd, om te onderzoeken hoe hun producten ons concept konden ondersteunen.”

‘Betaalbare luxe’

Grand Hotel Valies Artikel Installatie en Bouw Vakblad Nederland

“Wat het hotel wil uitstralen – ‘betaalbare luxe’ – is helemaal van toepassing op onze Q.3 serie.”

 

De lijnen waren kort, vertelt Ton Tindemans, Accountmanager Hotels bij Hager en spil in het project. “Ik ondersteunde zowel de hotelier, interieurarchitect als installateur. Niet alleen in techniek, maar ook in design. Omdat ik me volledig op hotelprojecten focus, kan ik niet alleen ervaring en kennis delen, maar ook tot in detail meedenken over de juiste oplossingen. In een hotel is de juiste uitstraling erg belangrijk. Een maatwerkoplossing is dan vaak gewenst. In dit geval echter bleek onze bestaande serie berker Q.3 in aluminiumkleur naadloos aan te sluiten bij de gewenste art-decostijl. Wat het hotel wil uitstralen – ‘betaalbare luxe’ – is helemaal van toepassing op onze Q.3 serie.”

Mooie combinatie

Grand Hotel Valies Artikel Installatie en Bouw Vakblad Nederland

Grand Hotel Valies is een nieuwbouwproject, maar het hotel ademt qua architectuur volledig de sfeer
van de Amerikaanse jaren ’30 art-decostijl.

 

Een mooi voorbeeld van de combinatie van ‘techniek en design’ is automatisering. Naast het schakelmateriaal werd ook de KNX-gebouwautomatisering berker IP-Control van Hager toegepast. Rick Tinnemans, projectleider bij installateur PEVO van Montfort kreeg in een vroeg stadium de vraag om mee te denken over het ontwerp van de elektro-installatie. “In zo’n doordacht designconcept kan het nog wel eens lastig zijn om invulling te geven aan een veeleisende elektro-installatie”, vertelt hij. “Alles moet werken en alle lampen moeten branden. Bovendien moet alles perfect weggewerkt worden achter plafonds en in muren, zodat het geen afbreuk doet aan het design.” Om hier optimaal invulling aan te geven, koos PEVO van Montfort voor een totaaloplossing in Hager-producten. Van de verdeelinrichting tot en met de KNX-automatisering en het schakelmateriaal.

Grand Hotel Valies Artikel Installatie en Bouw Vakblad Nederland

“Een goede afstemming is zeker in het begin van het project belangrijk”, benadrukt Tinnemans. “Meedenken vanuit de fabrikant zorgt ervoor dat de beste oplossing tot stand komt. Onze samenwerking verloopt al jaren prima. En doordat er bij Hager een accountmanager speciaal voor hotels is, kunnen we in dergelijke projecten snel schakelen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.