Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Gezond binnenklimaat dankzij flexibel en modulair luchtverdeelsysteem

Gezond binnenklimaat dankzij flexibel en modulair luchtverdeelsysteem

De BENG-eisen lijken eindelijk werkelijkheid te worden, met januari 2021 in het vooruitzicht. Isoleren en luchtdicht bouwen worden daarmee de norm, maar goed ventileren blijft een noodzaak. Optimale ventilatie zorgt voor de toevoer van verse lucht (zuurstof) en afvoer van CO2, radon, stofdeeltjes, vocht en ongewenste geuren.

Gebrekkige ventilatie tast de luchtkwaliteit aan en kan nadelige gevolgen hebben voor de levensduur van de woning en de gezondheid van de bewoners. Onderzoek wijst uit dat het slecht is gesteld met de luchtkwaliteit in de gemiddelde woning. Bewoners kunnen ziek worden, want vervuilde lucht heeft een negatief effect op allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van de slijmvliezen.

Innovaties voor ventileren essentieel 

Daarom zijn innovaties op het thema ventilatie van essentieel belang, zoals het Air Excellent luchtverdeelsysteem. Dit innovatieve, flexibele en modulaire luchtverdeelsysteem is geschikt voor alle mechanische ventilatiesystemen, met of zonder warmteterugwinning. Het luchtverdeelsysteem is universeel toepasbaar op iedere mechanische ventilatie-unit voor C-systemen (vraaggestuurd en niet-vraaggestuurd) en D-systemen (warmteterugwinning). Ronde en halfronde kanalen worden gecombineerd en bij een beperkte inbouwhoogte wordt de halronde uitvoering toegepast, waardoor het systeem geschikt is voor nieuwbouw en renovatie. Het systeem wordt professioneel ingeregeld zonder dat bewoners het kunnen aanpassen. Hierdoor behoudt de woning gegarandeerd een optimaal en gezond binnenklimaat.

Wat bewoners willen 

Bewoners willen eenvoudige oplossingen waar ze geen omkijken naar hebben en die weinig energie verbruiken. Daarnaast is geluidsoverlast een veelgehoorde klacht. Het Air Excellent systeem vult deze wensen in: vanaf de luchtverdeelkast gaan de flexibele, vormvaste kanalen naar de verschillende ruimtes om frisse lucht toe te voeren of vervuilde lucht af te voeren. Door deze luchtkanalen zonder aftakkingen kent het Air Excellent systeem lagere drukverliezen dan traditionele luchtverdeelsystemen. Dat heeft op zijn beurt weer een positieve invloed op het energieverbruik en het geluidsniveau van de geïnstalleerde ventilatie-unit. Het is mogelijk om Air Excellent te combineren met ventilatiesystemen met CO2-sensoren, professioneel ingeregeld in de luchtverdeelkast. Dat betekent dat bewoners zich niet door een dikke handleiding worstelen en geen omkijken hebben naar het systeem. Tegelijkertijd blijft de luchtkwaliteit optimaal.

BIM-ready, geluidsarm, lager energieverbruik 

Air Excellent wordt gemaakt van hoogwaardige kunststoffen en is volledig anti-statisch en anti-bacterieel. Air Excellent is het eerste flexibele luchtverdeelsysteem in Europa met het kwaliteitscertificaat van TÜV SÜD en voldoet aan luchtdichtheidsklasse LUKA D en is BIM-ready. We zetten de andere voordelen van het Air Excellent systeem voor u op een rijtje:

  • Beperkte geluidsoverdracht, geluidsarm, geen kanaalaftakkingen
  • Verlaging energieverbruik en geluidsniveau door lagere drukverliezen
  • Professionele inregeling, bewoners kunnen dit niet aanpassen
  • Geen kans op spraakoverdracht door toepassing aparte kanalen
  • Ontwerpvrijheid door combinatiemogelijkheden ronde en halfronde kanalen
  • Nauwelijks vervuiling; anti-statisch en anti-bacterieel
  • Eenvoudige reiniging
  • Past op iedere ventilatie-unit
  • TÜV SÜD gecertificeerd
  • Geschikt voor nieuwbouw en renovatie

 

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in ons Air Excellent luchtverdeelsysteem? Lees verder.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.