Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Gevelventilatie in de overtreffende trap
AEROMAT VT garandeert op elk moment een goede binnenluchtkwaliteit.

Gevelventilatie in de overtreffende trap

Eenvoudiger plannen, makkelijker monteren en meer ruimtelijk comfort: de nieuwe AEROMAT VT van SIEGENIA combineert gecontroleerde ventilatie met extra voordelen voor architecten, planners, installateurs en eindgebruikers. De systeemoplossing is vanaf de basis opnieuw ontwikkeld en beslaat het complete aanbod aan decentrale ventilatiesystemen, van de passieve ventilator via aan- en afvoerluchtvarianten tot twee uitvoeringen met warmteterugwinning. Dit maakt AEROMAT VT net zo uniek als het feit dat de afzonderlijke ventilatortypes flexibel gecombineerd kunnen worden. De nieuwe AEROMAT VT biedt verschillende mogelijkheden voor onopvallende integratie in de gevel. Andere bijzondere kenmerken zijn de uitstekende geluidswering, de hoge luchtkwaliteit en het uniforme design.

Gevelventilatie 360° verder ontwikkeld 

Tijdens de doorontwikkeling van de bewezen ventilator heeft SIEGENIA consequent extra aandacht besteed aan gevelventilatie. Dat begint al bij het universele behuizingsplatform, dat het makkelijker dan ooit maakt om de unit in de gebouwschil te integreren. Het systeem is variabel in lengte en diepte; dit maakt verschillende uitvoeringen van de ventilator met een identiek uiterlijk mogelijk. De harmonieuze vormgeving van de gevel wordt ondersteund door de onopvallende integratie van de ventilator in de sponning, borstwering of latei. Daarbij kan de inbouw naar keuze zichtbaar of verdekt liggend plaatsvinden. Ook dit zorgt voor maximale flexibiliteit. 

Architecten, planners en installateurs profiteren bovendien van het uitgebreide assortiment toebehoren met varianten voor montage via sponning-, latei- of borstweringskanaal. Het systeem is vervaardigd uit montagevriendelijk EPP-materiaal. Dit levert merkbare bouwfysische voordelen op en schept optimale voorwaarden voor een eenvoudige, op de behoefte afgestemde mogelijkheid tot verkorten en een eenvoudige compensatie van bouwtoleranties.

De nieuwe AEROMAT VT biedt verschillende mogelijkheden voor onopvallende integratie in de gevel.

Krachtige warmteterugwinning, maximale energie-efficiëntie

Met haar veelzijdige opties voldoet AEROMAT VT aan de hoogste eisen van ruimtelijk comfort. Voor architecten zijn vooral de mogelijkheid van een transporteerbare uitrusting met warmteterugwinning en de uitbreiding van de reeks met een nieuwe variant overtuigend. Als alternatief voor de AEROMAT VT WRG – met al een uitstekende warmteterugwinning van max. 93% en een evenwichtige verhouding tussen grootte, eigengeluid en energie-efficiëntie – staat hen nu een versie met energie-efficiëntieklasse A bij een warmteterugwinning van max. 95% ter beschikking: AEROMAT VT WRG plus. 

Deze nieuwe variant vormt een uitermate krachtige oplossing voor energie-efficiëntie en duurzaamheid. Architecten en planners profiteren bovendien van de veelzijdigheid van de AEROMAT VT D, de versie met een passieve ventilator. Deze versie is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en voldoet aan de meest uiteenlopende eisen wat betreft de verhouding van geluidswering en luchtprestaties. 

Moderne, comfortabele bediening

De moderne, comfortabele bediening van de AEROMAT VT biedt eindgebruikers een verhoogde mate van ruimtelijk comfort. Daarvoor kunnen ze kiezen tussen een moderne bediening via touch, smart bediening via de SIEGENIA app en een automatische, op de behoefte afgestemde ventilatieautomaat. De optionele functies van de gevelventilator zorgen op ieder moment voor een goede binnenluchtkwaliteit – van temperatuur-, vocht-, CO2- en VOC-regeling tot extra functies zoals een voorverwarmingsregister en verschillende filterklassen. 

Het doordachte ontwerp van de ventilator biedt installateurs voordelen bij de montage, omdat deze profielonafhankelijk naast het raamelement ingebouwd kan worden.

Ook de configuratie wordt eenvoudig

Het rijtje voordelen van de nieuwe AEROMAT VT wordt afgesloten door de merkbare voordelen voor installateurs. Alle inbouw- en uitrustingsmogelijkheden kunnen eenvoudig en comfortabel via de webshop van SIEGENIA geconfigureerd worden. Partners van SIEGENIA krijgen ook advies en ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van afzonderlijke montagevoorstellen bij projectspecifieke planning. Het doordachte ontwerp van de ventilator biedt installateurs voordelen bij de montage, omdat deze profielonafhankelijk naast het raamelement ingebouwd kan worden. De voorgeconfigureerde in- en uitgangen maken externe aansturing van de ventilator en eenvoudige integratie in een gebouwbeheersysteem mogelijk. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.