Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Producten

Gereedschappen om de HVAC-installateur te ontlasten

FP-Family-2021
Nieuw in het assortiment bij Linum Europe is het Fieldpiece programma.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Linum Europe

24 juni 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Nieuwe merken en producten in het assortiment

Naast het eigen merk Alixo is Linum Europe ook distributeur van andere merken. Ze heeft werkelijk alles in het assortiment wat de installateur nodig heeft, zelfs materialen die ondersteunen bij het monteren, zoals liften en meetapparatuur. Nieuw in het assortiment zijn de elektrische montagelift en het volledige Fieldpiece programma.

De montagelift is eenvoudig open en dicht te klappen en is hiermee plaatsbesparend. 

Sinds begin dit jaar is Linum Europe officieel dealer van het Amerikaanse Fieldpiece. Dit merk biedt al meer dan dertig jaar de beste gereedschappen en materialen aan voor de HVAC-markt, waaronder lekdetectors, manifolds en weegschalen, vacuümpompen en vacuümmeters en recuperatie-units. “Allemaal apparatuur om een unit op te starten en te servicen”, zegt marketing manager Robbie Naessens. “Fieldpiece is een merk dat al lang op de markt is en dat nu naar Europa is gekomen. Sinds begin februari zijn de producten te vinden op onze website.”

De Fieldpiece vacuümpomp Runquick 10 CFM.

Een ander gereedschappenmerk in het assortiment van Linum is Yellow Jacket, eveneens gespecialiseerd in vulapparatuur, vacuümpompen en diverse gereedschappen. De Yellow Jacket tweetraps vacuümpompen hebben een ingebouwde vacuümmeter, uitlaatfilter, interne thermische beveiliging en grote koelribben. Via het energiezuinige display zijn de waarden volledig instelbaar. Met beide merken in het assortiment zorgt Linum Europe ervoor dat alles via één website te bestellen is. One-stop-shopping dus. En wat voor 12.00 uur besteld is, wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Draagbare montagelift

Een nieuw product dat Linum aanbiedt om installateurs te ontlasten, is de draagbare montagelift KSF-5200-000. Met een maximale hoogte van 4,9 meter en een maximale draagkracht van 90 kilo is deze geschikt voor het werken met zware binnen- en buitenunits. Naessens: “Hij neemt weinig plaats in beslag, dus wanneer hij niet gebruikt wordt, staat hij ook niet in de weg. Hij kan ook goed ingesteld worden bij een oneffen ondergrond. De lift zorgt ervoor dat installateurs veiliger kunnen werken en minder zwaar hoeven te tillen. Hij is uiteraard ook inzetbaar voor panelenbouw en andere bouwgerelateerde sectoren, zoals schrijnwerk en verandabouw.”

Wanneer je de unit op de lift plaatst, brengt deze hem tot bij het plafond. Hij beschikt over een inklapbare steunpoot, om vlak tegen een muur te kunnen werken. Als installateur heb je dan je handen vrij om te monteren. De elektrische montagelift is inklapbaar en gemakkelijk draagbaar dankzij het lichte gewicht. “Het is een tool die heel goed is in zijn soort, bedienbaar met een afstandsbediening en gemaakt van licht aluminium. Met onze materialen en mooie merken willen we installateurs ondersteunen om veilig en gemakkelijk te kunnen werken”, aldus Naessens. 

De installateur hoeft geen zware units meer te tillen tot grote hoogte.
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht