Klemko elektrotechniek
01:47
21-12-2018

Gepatenteerd plattebuissysteem biedt vele winstpunten

De focus op duurzaamheid resulteert binnen de elektrotechnische markt in een verschuiving van nieuwbouw naar renovatie. Tegelijk neemt de behoefte aan efficiëntere en tijd- en kostenbesparende oplossingen steeds verder toe. Met het Canalit Systeem25 speelt Klemko Elektrotechniek gericht in op deze ontwikkelingen. Het gepatenteerde plattebuissysteem biedt namelijk niet alleen het voordeel van twee leidingkokers in één, een speciale beschermfolie zorgt er tevens voor dat de goot schoon en onbeschadigd blijft tijdens transport, opslag en montage. En dat levert de nodige besparingen op….

Klemko elektrotechniekCanalit Systeem25.

Als producent van kwalitatief hoogwaardige LED-verlichting, lichtbesturingen en aansluittechnieken is Klemko al ruim zeventig jaar een vooraanstaande specialist in installatieland. Het Soester bedrijf streeft ernaar de installateur sneller, efficiënter en slimmer te laten werken. Met het breed toepasbare Canalit Systeem25 blijkt dat andermaal. “Dit in eigen huis ontwikkelde product is volledig ontstaan vanuit marktbehoefte”, zegt Sander Pronk, account manager Aansluittechniek & Installatietechniek voor de regio Noordoost-Nederland. “Installateurs merkten op dat dergelijke gootsystemen vaak beschadigd raakten tijdens het werk. Daarnaast betitelden ze het aanbrengen van kabels in soortgelijke kanalen in veel gevallen als bewerkelijk en tijdrovend. Door een bestaand gootsysteem van 25 x 13 millimeter aan te passen, heeft Klemko aan deze ongemakken een eind gemaakt. De beschermfolie houdt de koker schoon en voorkomt beschadigingen. Daarnaast is deze vinding voorzien van een dubbele, uitscheurbare bodem, waardoor hij voor zowel draad als kabel kan worden gebruikt. Je praat feitelijk over twee leidingkokers in één plattebuissysteem.”

Compleet
Canalit Systeem25 kenmerkt zich door veelzijdigheid en montagegemak. Het feit dat het systeem in verschillende lengtematen en kleuren verkrijgbaar is, levert daaraan een stevige bijdrage. “De 2 meter-variant is leverbaar in de kleuren wit, crème, bruin en zwart, die van 3 meter vooralsnog alleen in wit en crème”, aldus Pronk. “Verder bieden we een uitgebreid pakket accessoires en hulpstukken. Perfecte aanvullingen die samen met de goten snel, stofvrij en gemakkelijk bevestigd kunnen worden door middel van een tweezijdige, waterbestendige kleefband. Deze tape is prima bestand tegen schuifbelastingen en biedt zelfs bij montage op oneffen oppervlakken een strak en betrouwbaar eindresultaat.”

Klemko elektrotechniekDe zwarte leidingkokers passen perfect bij het interieur van de glamping lodges.

Bijzondere toepassing
De door Klemko ontwikkelde noviteit is bezig aan een gestage opmars in de installatiesector. Daarbij is de zwarte uitvoering behoorlijk in trek, zo blijkt. “Er is steeds meer vraag naar donkere leidingkokers voor gebruik in open plafonds”, legt Pronk uit. “Maar ook voor andere, minder voor de hand liggende toepassingen is dit een passende, veilige oplossing die voldoet aan de NEN 1010-normering.” Zo voorzag Klemko eind vorig jaar samen met Erik Broers van Schuurman groothandel in elektrotechniek vestiging Drachten twintig glamping lodges van Luxetenten.com

uit Emmeloord van dit systeem in de kleur zwart. Deze in safaristijl uitgevoerde tenten zijn vervolgens geleverd en geplaatst binnen Safari Resort Beekse Bergen in Hilvarenbeek. “De zwarte leidingkokers sluiten naadloos aan bij de donkere balken die in deze recreatieve onderkomens zijn toegepast”, aldus Fred Vogelaars, projectmanager van opdrachtgever Libéma, exploitant van het resort. “Maar wat nog belangrijker is: conform onze eis voldoen ze aan de hoogste veiligheidsnormen. Het project is dan ook naar volle tevredenheid van alle partijen uitgevoerd.”

Tekst Chris Elbers    |    Beeld Nico Brons
Uitgelichte afbeelding: 
Glamping lodge in Safari Resort Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

Installatie en Bouw Nederland partners

Article visual_LED lighting in ducting_NL_FB size[2] kopiërenKorex benelux