Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Geluidwerende schermen voor machines en installaties
De architect kan in het ontwerp al rekening houden met de uitstraling van de geluidwerende schermen.

Geluidwerende schermen voor machines en installaties

Schokdempers, een plaats ver van de erfgrens af, nachtinstellingen, een vrije uitblaasopening: er zijn legio oplossingen om de buitenunit van een warmtepomp of airco stiller te laten werken, maar vaak is het niet voldoende. Een ideale uitkomst zijn dan de geluidwerende schermen van ModuBar. Deze zien er bijzonder mooi uit en kunnen zelfs met planten begroeid worden, zodat omwonenden er dubbel plezier van hebben.

ModuBar geeft voor elke situatie en project maatwerk advies en zorgt voor een passende oplossing. De geluidwerende afscherming is bedoeld voor warmtepompen, airco-units, luchtbehandelingskasten en andere machines. Ze zijn voorzien van een absorberende laag, steenwol, kunststof, PE-fleece en specifieke kenmerken die ervoor zorgen dat ze perfect in te zetten zijn voor deze taak.

Er is keuze uit twee types: Het Kokowall HA-Minwol geluidsscherm, dat aan de buitenkant een afwerking van kokosvezels heeft en het Noise-Reducer geluidsscherm, dat een licht gewicht heeft. Beide geluidsschermen zijn geschikt voor diverse ondergronden, bijvoorbeeld betonnen dakconstructies, betonvoeten en gefundeerd in de grond.

Er zijn diverse mogelijkheden op het gebied van afwerking. Zo geeft kokosvezel een natuurlijkere uitstraling.

Kosten besparen

“Voor elke situatie is er een oplossing”, zegt Arjan Kick, projectmanager bij ModuBar. “We kunnen het systeem modulair opbouwen, daar zijn we erg flexibel in. Hoewel het om maatwerk gaat, bieden we onze systemen voordelig aan.” De medewerkers van ModuBar geven graag advies aan installateurs over de meest geschikte constructie. Kick: “De werking wordt bepaald door de hoogte van het scherm en de afstand tot de bron, maar ook door de afstand tot omwonenden. Wij worden vaak ingeschakeld als de installatie er al staat, om te kijken hoe de geluidsoverlast verholpen kan worden. Het is beter als we vooraf mee kunnen denken, zodat de installatie niet achteraf aangepast hoeft te worden. We kunnen dan rekening houden met de staalconstructie, wat ook weer kosten bespaart.”

Speciale afwerking

ModuBar is een dochtermaatschappij van Kokosystems, dat geluiddempende schermen produceert voor bijvoorbeeld langs wegen en tuinen. De vraag naar soortgelijke schermen voor technische installaties groeide en zo ontstond negen jaar geleden ModuBar. Nog steeds is de vraag groeiende. In het experience center in Poeldijk kunnen installateurs, architecten en adviseurs zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en hoe de schermen gemaakt worden in de productiehal van 3.000 m2. “We leveren steeds vaker stalen constructies met poedercoating of een speciale afwerking, zoals verzinkte felsplaten. Op het gebied van afwerking is er een grote keuze, waardoor het ook voor architecten interessant is om de schermen te integreren in gebouwen”, aldus Kick.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.