Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Geluidsoverlast op uw dak? Niet met een geluidsscherm!

Geluidsoverlast op uw dak? Niet met een geluidsscherm!

Nederland is een dichtbevolkt en verstedelijkt land. Niet alleen nieuwbouwprojecten, maar ook bestaande gebouwen waar luchtbehandelingskasten, airco-units, warmtepompen of andere machines worden geplaatst, moeten dan ook goed rekening houden met de geldende geluidseisen. Wanneer de units teveel geluid produceren, biedt een geluidsscherm op het dak een oplossing om de installaties tóch en op vol vermogen te kunnen benutten. ModuBar bv (onderdeel van Kokosystems Holding) kan hier uitstekend in voorzien, aldus projectmanager Arjan Kick. “Bij onze schermen gaan een hoge geluidsabsorptie (Dla = 7/17dB(a)), hoge geluidsisolatie (Rw = 30dB(a)) én optimale esthetiek namelijk hand-in-hand. Bovendien zijn onze geluidsschermen kostentechnisch zeer interessant.”

photo 2020 03 20 19 15 40 kopieren

De geluidsschermen van ModuBar bv zijn modulair op te bouwen, waardoor voor ieder dak en voor iedere projectsituatie een passende, effectieve oplossing gemaakt kan worden.

 

De geluidsschermen van ModuBar bv zijn modulair op te bouwen, waardoor voor ieder dak en voor iedere projectsituatie een passende, effectieve oplossing gemaakt kan worden, aldus Kick. “Aan de basis van de geluidsschermen ligt steevast een verzinkt of gepoedercoat stalen frame, waartussen kant-en-klare panelen worden aangebracht. Ieder paneel is aan de binnenzijde voorzien van een absorberende laag minerale wol, afgewerkt met een winddoek en een kunststof PE-net. De achterzijde van de panelen wordt standaard uitgevoerd met een gecoate staalplaat. Naar wens zijn bovendien panelen met kunststof buizen en kokosvezels leverbaar, waarop natuurlijke begroeiing zich uitstekend kan hechten.”
De geluidsschermen zijn uitstekend toe te passen in bestaande situaties, vertelt hij. “Het liefst komen we echter al in de voorbereidende fase van het project met de aannemer in contact, zodat de constructie van de geluidsschermen optimaal kan worden afgestemd op de constructie van het gebouw. In dit geval kan aanzienlijk op de uitvoeringskosten worden bespaard. Bovendien ontstaat hierdoor één aantrekkelijk en esthetisch geheel.” De geluidsschermen van ModuBar bv kunnen in diverse RAL-kleuren worden afgewerkt. “In overleg zijn bovendien andere materialen en afwerkingen mogelijk.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.