Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Geluid reduceren op maat
De Noise-Reducer geluidsschermen bestaan uit steenwol achter een kunststof gaasnet op kleur.

Geluid reduceren op maat

Geluidwerende schermen voor ieder gebouw

Warmtepompen en airco’s zijn in opkomst, maar geluidloos zijn ze niet. Volgens het Bouwbesluit mag het geluid ’s nachts maximaal 40 dB zijn en overdag 45 dB. Een enorme reductie behaal je met de geluidwerende schermen van ModuBar.

ModuBar werkt zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt. Overal kom je namelijk units tegen die geluidsoverlast kunnen veroorzaken: bij fabrieken, zorginstellingen en hotels, maar ook bij mensen thuis. Dat tegenwoordig bij vrijwel ieder nieuwbouw- of renovatieproject een warmtepomp of luchtunit wordt gezet, merken ze goed bij ModuBar. Volgens projectmanager Arjan Kick is het voordeel van de geluidwerende schermen dat ze niet alleen veel geluid reduceren, ze zien er ook nog eens mooi uit. “Wij kunnen alles op maat maken en houden rekening met kabels, leidingen en uitsparingen. We produceren alles in eigen fabriek en bieden dus effectieve oplossingen voor elke situatie.”

De Kokowall HA-Minwol geluidsschermen hebben een afwerking met kokosvezel.

Keuze uit afwerking

De geluidwerende schermen zijn voorzien van een absorberende laag, steenwol, kunststof, een PE-fleece en specifieke kenmerken die ervoor zorgen dat ze perfect in te zetten zijn voor deze taak. Als afwerking is er de keuze uit kokosvezel (Kokowall HA-Minwol) of steenwol achter een kunststof gaasnet in de gewenste kleur (Noise-Reducer). Hier kunnen bijvoorbeeld klimplanten langs geleid worden. Beide geluidsschermen zijn geschikt voor diverse ondergronden, bijvoorbeeld betonnen dakconstructies, betonvoeten en gefundeerd in de grond.

Alle schermen van ModuBar worden op maat gemaakt in de fabriek in Poeldijk. Hier bevindt zich het experience center waar installateurs, architecten en adviseurs kunnen zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en hoe de schermen gemaakt worden in de productiehal van 3.000 m2. Kick: “Architecten wensen vaak bepaalde toepassingen, bijvoorbeeld dat een geluidsscherm wordt geïntegreerd in het gebouw. Op het gebied van afwerkingen is er een grote keuze, dus de mogelijkheden zijn eindeloos.”

Meest geschikte constructie

Ook met installateurs wordt vaak samengewerkt. De medewerkers van ModuBar geven graag advies over de meest geschikte constructie. “De werking wordt bepaald door de hoogte van het scherm en de afstand tot de bron, maar ook door de afstand tot omwonenden. Wij worden vaak ingeschakeld als de installatie er al staat, om te kijken hoe de geluidsoverlast verholpen kan worden. Het is beter als we vooraf mee kunnen denken, zodat de installatie niet achteraf aangepast hoeft te worden. We kunnen dan rekening houden met de staalconstructie, wat ook weer kosten bespaart”, aldus Kick.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.