Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Gelbox van WAGO – Lasklemmen en verbindingsklemmen eenvoudig en conform IPx8 tegen vocht beschermen

Gelbox van WAGO – Lasklemmen en verbindingsklemmen eenvoudig en conform IPx8 tegen vocht beschermen

Condens, hevige regenval, een krachtige waterstraal: wanneer vocht en elektriciteit elkaar ontmoeten, kan er snel kortsluiting ontstaan. Een beproefd middel om dit te voorkomen is gietmateriaal. Met de gelbox biedt WAGO nu een aantrekkelijk alternatief om de bescherming tegen vocht – conform IPX8 – snel, eenvoudig én veilig te realiseren.

Box open, klemmen plaatsen, box dicht

“Direct klaar voor gebruik, goed toegankelijk en onbeperkt houdbaar – dat zijn de grote pluspunten van de gelbox van WAGO als het om de bescherming van lasklemmen tegen nattigheid en vocht gaat, bijvoorbeeld in het buitenbereik”, vat Sebastian Heemeier, productmanager bij WAGO, de voordelen samen. De gelbox kan eenvoudig en snel worden gebruikt: “box open, klemmen plaatsen, box dicht”, licht Sebastian Heemeier toe.

Siliconenvrije kwaliteitsgel van Cellpack

De gebruikte polyurethaangel is siliconenvrij. “De gelbox van WAGO kan daardoor in alle takken van de industrie worden gebruikt, ook in bereiken waar lak, verf en andere gevoelige producten worden gebruikt”, aldus Heemeier. De gelbox van WAGO is verkrijgbaar in zes formaten, kan veelzijdig in het laagspannings- en extra laagspanningsbereik worden ingezet en is bovendien compatibel met de COMPACT-lasklemmen van de serie 2273 van WAGO evenals met de COMPACT-verbindingsklemmen van de serie 221 van WAGO. De IPX8-beschermingsgraad van de WAGO Gelbox kan álleen worden gegarandeerd in combinatie met het gebruik van las- en verbindingsklemmen van WAGO.

WAGO, de specialist voor verbindingstechniek uit het Duitse Minden, heeft de gelbox samen met echte experts op het gebied van vochtbescherming ontwikkeld – het bedrijf Cellpack. “Op het gebied van gietmateriaal geniet Cellpack een hoge reputatie, net zoals WAGO op het gebied van de verbindingstechniek. We zijn dan ook blij dat we deze gerenommeerde fabrikant als ontwikkelingspartner hebben kunnen winnen”, aldus Sebastian Heemeier, productmanager bij WAGO.

Waarschijnlijk beschikbaar vanaf augustus 2020

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.