Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Gehoorbescherming met Bluetooth functionaliteit voor muziekstreaming én draadloos telefoneren: Veilig arbeidsvitaminen tanken op ieder project

Gehoorbescherming met Bluetooth functionaliteit voor muziekstreaming én draadloos telefoneren: Veilig arbeidsvitaminen tanken op ieder project

Met de nieuwe headset van Hellberg Safety, onderdeel van de Hultafors Group, kunnen gebruikers niet alleen hun gehoor beschermen maar ook hun favoriete entertainment streamen én draadloos telefoneren, zonder hun veiligheid in gevaar te brengen. Bovendien heeft de headset een zeer gunstige prijsstelling, waardoor het product voor een brede doelgroep toegankelijk wordt.

Hellberg Xstream beschikt over een active listening functie, waardoor omgevingslawaai wordt weggefilterd en menselijke spraak wordt versterkt. Ook wanneer muziek wordt gestreamd.

Fabrikant en productontwikkelaar Hultafors Group biedt een uitgebreid portfolio van toonaangevende merken, die professionele gebruikers het hoogst haalbare bieden op het gebied van veiligheid, bescherming en algehele efficiëntie. De groep bestaat uit de merken Snickers Workwear, Hultafors, Wibe Ladders, Solid Gear, Dunderdon, Toe Guard, Johnson Level, Emma Safety Footwear en Hellberg Safety. “Hellberg Safety ontwikkelt en levert gehoorbescherming en communicatie-oplossingen voor iedereen die wordt blootgesteld aan overmatig lawaai op het werk”, vertelt André Hokken, Accountmanager/Productspecialist bij Hultafors Group. “Geschat wordt dat circa dertig procent van de beroepsbevolking behoefte heeft aan gehoorbescherming. Hierbij kan onderscheid worden gemaakt tussen passieve en actieve bescherming. Waar passieve gehoorbescherming sec geluid tot een acceptabel niveau dempt, filteren actieve gehoorbeschermers met ‘active listening’ alle schadelijke geluiden weg. Wel laten deze oorkappen essentiële geluidsbronnen door, zoals de stem van een collega. De Hellberg Xstream voegt hier nog enkele interessante features aan toe.”

Active listening functie

Om wat arbeidsvitaminen te tanken tijdens de werkzaamheden, maakt met name de jongere generatie veelvuldig gebruik van headsets die ook muziek kunnen streamen. In de markt zijn al langere tijd gehoorbeschermers verkrijgbaar met een ingebouwde AM/FM radio. Echter worden deze vaak niet verstrekt door de werkgevers. “Niet verwonderlijk”, volgens Hokken, “want hoewel deze headsets uitstekend beschermen tegen lawaai, zijn gebruikers door de muziek vaak minder alert op hun omgeving. Hellberg Xstream echter beschikt over een active listening functie, waardoor omgevingslawaai wordt weggefilterd en menselijke spraak wordt versterkt. Ook wanneer muziek wordt gestreamd. Wanneer iemand op het werk jou probeert te waarschuwen en iets naar jou roept, kun je die persoon dan ook perfect verstaan.” 

Het afnemen van de headset op de bouwplaats om de smartphone te beantwoorden, is niet meer aan de orde. Een uitkomst voor bijvoorbeeld uitvoerders en ZZP-ers, die de hele dag bereikbaar willen of moeten zijn.

Draadloos telefoneren

De Hellberg Xstream headset is via Bluetooth te verbinden met de smartphone. Bovendien is de headset uitgerust met handige drukknoppen en een ingebouwde spraakmicrofoon, waardoor gebruikers ook draadloos kunnen telefoneren. Het afnemen van de headset op de bouwplaats om de smartphone te beantwoorden, is hierdoor niet meer aan de orde. Een uitkomst voor bijvoorbeeld uitvoerders en ZZP-ers, die de hele dag bereikbaar willen of moeten zijn. Dankzij de active listening functie blijven gebruikers ook tijdens het telefoneren alert op hun omgeving.

Optimaal draagcomfort, lange levensduur

De gehoorschelpen van de Hellberg Xstream zijn voorzien van een zacht en dempend foammateriaal en dekken de oren volledig af, vertelt Hokken. “Ook de hoofdband is voorzien van een speciaal foamkussen, waardoor het draagcomfort wordt verhoogd. Zowel het hoofdbandkussen als de foamkussens van de oorschelpen zijn vervangbaar door een zogenaamde hygiëneset.” Alle elektronica is volledig weggewerkt in de headset. “Bovendien is de Hellberg Xstream IPX4 getest en gecertificeerd, wat betekent dat de headset spatwaterdicht is. Ook is de set optimaal bestand tegen transpiratie en stof, waarmee een lange levensduur wordt geborgd.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.