Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Geavanceerde luchtreiniger bewijst zich in coronatijd én erna

Geavanceerde luchtreiniger bewijst zich in coronatijd én erna

Een optimale leef- en werkomgeving begint met een goed werkend ventilatiesysteem. Steeds meer gebruikers realiseren zich dat. Dat luchtreiniging ook een bijdrage levert aan een gezond en comfortabel binnenklimaat, is echter wat minder bekend. BUVA, de Barendrechtse leverancier van homecare systemen, brengt daar graag verandering in. Het laatste bewijs daarvan vormt de onlangs gelanceerde BUVA VitalAir. Deze mobiele luchtreiniger neutraliseert niet alleen 98 procent van de in de lucht aanwezige aerosolen, maar zorgt ook voor een doeltreffende eliminatie van onder meer bacteriën, pollen en fijnstof.

HEPA- & PlasmaMade filter t.b.v. BUVA VitalAir luchtreiniger.

De introductie van de VitalAir luchtreiniger is voor BUVA een logische stap. “Ten eerste verkopen we zowel ventilatiesystemen als luchtreinigers”, zegt productmanager Steven van den Bergh namens BUVA. “Maar wat nog belangrijker is: beide productgroepen vullen elkaar perfect aan. Zeker in een tijd waarin het coronavirus ons hele doen en laten stuurt, is dat een welkom gegeven. Tegelijk ben ik zo eerlijk om te zeggen dat je er met een deugdelijke ventilatie en luchtreiniging alléén niet bent. Het is ook zaak dat mensen zich aan de geldende regels houden en lijfelijk contact zoveel mogelijk beperken. Het is de optelsom die de uiteindelijke kwaliteit van je binnenklimaat bepaalt.”

BUVA VitalAir luchtreiniger.

Steriel

De nieuwe VitalAir levert daaraan in ieder geval een substantiële bijdrage. De BUVA VitalAir luchtreiniger is uitvoerig getest door de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Hiermee komt BUVA tegemoet aan de geldende wet- en regelgeving omtrent luchtkwaliteit. Dat maakt het uitermate geschikt voor bijvoorbeeld scholen, maar ook woningen, kantoren, sportzalen en verzorgingshuizen. “Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat de VitalAir 98 procent van de aerosolen in de lucht tegenhoudt”, aldus Van den Bergh. “Dat gebeurt met een uniek plasmafilter. Dit filter zorgt ervoor dat de lucht tot een bijna steriel niveau wordt gereinigd. Daarnaast houdt de VitalAir ongezonde elementen tegen, zoals bacteriën, schimmels, virussen, pollen, fijnstof en ongewenste geurtjes. Ook ná corona is het dus een uiterst bruikbare oplossing om ruimtes tot 400 kubieke meter zorgvuldig te reinigen. Al dan niet in combinatie met een speciale wandsensor, die de luchtkwaliteit en ruimtetemperatuur 24/7 meet en registreert.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.