Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Gasloos verwarmen en ventileren van bedrijfsruimten

Gasloos verwarmen en ventileren van bedrijfsruimten

Het Bredase Flowair is specialist in het leveren van complete, innovatieve, unieke verwarmings- en ventilatie-oplossingen voor bedrijfsruimten. Maak nu kennis met de Flowair elektrische luchtverwarmers LEO EL en OxeN ventilatie-units.

Elektrisch verwarmen zonder warmtepomp 

Elektrische luchtverwarmers zijn een goed alternatief voor grootzakelijk verbruikers. Bij het verduurzamen van bedrijfspanden lopen gebouw-eigenaren en gebruikers vaak aan tegen hoge investeringskosten. Daarnaast krijgen nieuwe en te renoveren gebouwen steeds vaker geen gasaansluiting meer. Een warmtepomp biedt een gunstig rendement, maar bij installaties met grote vermogens zijn de investeringen vaak erg hoog. Flowair biedt hiervoor een goed en betaalbaar all-electric alternatief dat geschikt is voor bedrijfshallen, werkplaatsen, maar ook voor sporthallen of kleine tot grote distributiecentra waar mogelijk ook handling en/of assemblage plaatsvindt.

Het all-electric concept van Flowair is een samenspel van een aantal slimme componenten. Joost Jansen van Flowair Nederland legt uit: “Met een aansluiting groter dan drie keer 80 Ampère vallen bedrijven of instellingen meestal onder de categorie grootzakelijk en daar geldt een tarief van vijf tot zeven cent per kilowattuur. Elektrisch verwarmen is door de lage aanschafinvestering, geringe onderhoudskosten en lange levensduur in dit soort situaties zeker een interessante oplossing. Bijkomend voordeel is dat de elektrotechnische infrastructuur met onderverdeelkasten e.d. vaak al aanwezig is in dit soort panden.”

Luchtverwarming, ventilatie en luchtgordijnen 

Flowair biedt een totaalpakket aan producten waarmee de verwarming en ventilatie van bedrijfshal of object kan worden uitgewerkt. Jansen: “Allereerst hebben we de LEO EL luchtverwarmers in twee varianten, met een regelbare capaciteit van 6 tot 10 kW en 9-16-23 kW. Deze compacte apparaten kunnen zowel op een wand als aan het plafond bevestigd worden. Ter ondersteuning biedt Flowair de LEO D downflowunits, die vanaf het plafond voor een goede lucht- en warmteverdeling in de hal zorgen. In 2016 hebben we de OXeN op de markt gebracht, een kanaalloze ventilatieunit met WTW (warmteterugwinning) en naverwarming. Uitgevoerd met een dubbele kruisstroomwisselaar zorgt deze decentrale, energiezuinige ventilatie-unit voor toevoeging van verse lucht. Ten slotte levert Flowair de ELiS luchtgordijnen, een eveneens energiezuinige manier om warmteverlies bij overheaddeuren en dockshelters te voorkomen. Al deze producten zijn standalone toe te passen of centraal en geautomatiseerd te bedienen met de T-Box touchscreen-bediening.”

Recirculatie

Als er machines in de hal staan die warmte opwekken, zullen de Flowair-systemen in recirculatiemodus komen. Jansen: “We werken per unit met twee sensoren die meten op vloer- en dakniveau. Afhankelijk van het temperatuurverschil worden de verschillende units via de T-Box regeling individueel aangestuurd. Dus genereren de machines in de hal voldoende warmte, dan gaan de units automatisch recirculeren en voegen ze warmte toe zonder extra energieverbruik. Dankzij deze slimme regeling wordt de zogenaamde interne warmtelast op vloerniveau optimaal benut en draagt deze bij aan een fikse energiebesparing.”

Luxe

Voor het elektrisch verwarmen van bedrijfsruimten is het Flowair-concept een slim en vooral betaalbaar alternatief. Jansen: “Vaak gaat de gedachte bij kleinere vermogens en laagtemperatuur afgifte naar opwekking d.m.v. een warmtepomp. Echter in situaties waarbij geen koeling gewenst is, blijkt hierdoor een belangrijke functie van de warmtepomp overbodig. Hoe luxe wil men het maken? Met de investering van een paar Flowair luchtverwarmers in combinatie met de automatische regeling is een flinke hal al optimaal te verwarmen. Installatie, aanschaf, onderhoud en afschrijvingskosten liggen bij deze oplossing aanzienlijk lager dan bij iedere andere, alternatieve verwarmingsoplossing.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.