Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Sectornieuws

Gasloos verwarmen en ventileren van bedrijfsruimten

Het Bredase Flowair is specialist in het leveren van complete, innovatieve, unieke verwarmings- en ventilatie-oplossingen voor bedrijfsruimten. Maak nu kennis met de Flowair elektrische luchtverwarmers LEO EL en OxeN ventilatie-units.

Naamloos-1

Tekst Tjerk van Duinen | Beeld Flowair Nederland

13 oktober 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Het Bredase Flowair is specialist in het leveren van complete, innovatieve, unieke verwarmings- en ventilatie-oplossingen voor bedrijfsruimten. Maak nu kennis met de Flowair elektrische luchtverwarmers LEO EL en OxeN ventilatie-units.

Elektrisch verwarmen zonder warmtepomp 

Elektrische luchtverwarmers zijn een goed alternatief voor grootzakelijk verbruikers. Bij het verduurzamen van bedrijfspanden lopen gebouw-eigenaren en gebruikers vaak aan tegen hoge investeringskosten. Daarnaast krijgen nieuwe en te renoveren gebouwen steeds vaker geen gasaansluiting meer. Een warmtepomp biedt een gunstig rendement, maar bij installaties met grote vermogens zijn de investeringen vaak erg hoog. Flowair biedt hiervoor een goed en betaalbaar all-electric alternatief dat geschikt is voor bedrijfshallen, werkplaatsen, maar ook voor sporthallen of kleine tot grote distributiecentra waar mogelijk ook handling en/of assemblage plaatsvindt.

Het all-electric concept van Flowair is een samenspel van een aantal slimme componenten. Joost Jansen van Flowair Nederland legt uit: “Met een aansluiting groter dan drie keer 80 Ampère vallen bedrijven of instellingen meestal onder de categorie grootzakelijk en daar geldt een tarief van vijf tot zeven cent per kilowattuur. Elektrisch verwarmen is door de lage aanschafinvestering, geringe onderhoudskosten en lange levensduur in dit soort situaties zeker een interessante oplossing. Bijkomend voordeel is dat de elektrotechnische infrastructuur met onderverdeelkasten e.d. vaak al aanwezig is in dit soort panden.”

Luchtverwarming, ventilatie en luchtgordijnen 

Flowair biedt een totaalpakket aan producten waarmee de verwarming en ventilatie van bedrijfshal of object kan worden uitgewerkt. Jansen: “Allereerst hebben we de LEO EL luchtverwarmers in twee varianten, met een regelbare capaciteit van 6 tot 10 kW en 9-16-23 kW. Deze compacte apparaten kunnen zowel op een wand als aan het plafond bevestigd worden. Ter ondersteuning biedt Flowair de LEO D downflowunits, die vanaf het plafond voor een goede lucht- en warmteverdeling in de hal zorgen. In 2016 hebben we de OXeN op de markt gebracht, een kanaalloze ventilatieunit met WTW (warmteterugwinning) en naverwarming. Uitgevoerd met een dubbele kruisstroomwisselaar zorgt deze decentrale, energiezuinige ventilatie-unit voor toevoeging van verse lucht. Ten slotte levert Flowair de ELiS luchtgordijnen, een eveneens energiezuinige manier om warmteverlies bij overheaddeuren en dockshelters te voorkomen. Al deze producten zijn standalone toe te passen of centraal en geautomatiseerd te bedienen met de T-Box touchscreen-bediening.”

Recirculatie

Als er machines in de hal staan die warmte opwekken, zullen de Flowair-systemen in recirculatiemodus komen. Jansen: “We werken per unit met twee sensoren die meten op vloer- en dakniveau. Afhankelijk van het temperatuurverschil worden de verschillende units via de T-Box regeling individueel aangestuurd. Dus genereren de machines in de hal voldoende warmte, dan gaan de units automatisch recirculeren en voegen ze warmte toe zonder extra energieverbruik. Dankzij deze slimme regeling wordt de zogenaamde interne warmtelast op vloerniveau optimaal benut en draagt deze bij aan een fikse energiebesparing.”

Luxe

Voor het elektrisch verwarmen van bedrijfsruimten is het Flowair-concept een slim en vooral betaalbaar alternatief. Jansen: “Vaak gaat de gedachte bij kleinere vermogens en laagtemperatuur afgifte naar opwekking d.m.v. een warmtepomp. Echter in situaties waarbij geen koeling gewenst is, blijkt hierdoor een belangrijke functie van de warmtepomp overbodig. Hoe luxe wil men het maken? Met de investering van een paar Flowair luchtverwarmers in combinatie met de automatische regeling is een flinke hal al optimaal te verwarmen. Installatie, aanschaf, onderhoud en afschrijvingskosten liggen bij deze oplossing aanzienlijk lager dan bij iedere andere, alternatieve verwarmingsoplossing.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%