Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Functiebehoudsystemen zorgen voor minimaal 90 minuten brandvertraging

Functiebehoudsystemen zorgen voor minimaal 90 minuten brandvertraging

Bij hoge gebouwen zoals De Zalmhaven in Rotterdam is brandveiligheid zeer belangrijk. OBO Bettermann leverde daarom de kabeldraagsystemen in een brandveilige uitvoering. Mocht er brand uitbreken, dan blijft het systeem minimaal 90 minuten hangen. Ook de stijgladders voor alle drie de woontorens werden door OBO Bettermann geleverd.

Maar liefst 2.300 m2 aan functiebehoudsystemen werd door OBO Bettermann in De Zalmhaven geinstalleerd.

Het van origine Duitse bedrijf OBO Bettermann fabriceert en levert elektrotechnische materialen in de breedste zin van het woord. Alles wordt intern ontworpen en ontwikkeld. Voor De Zalmhaven gaat het om 2.300 m2 aan functiebehoudsystemen, zoals kabelgoten, kabelladders en draadgoten. Deze werden extra dik gemaakt, geborgd met moeren en bouten en om de 1,20 meter opgehangen.

Per sessies van vijf verdiepingen wordt het gebouw bevoorraad vanuit het magazijn. Alles wordt per verdieping verpakt op een pallet en geleverd op dag, datum en tijd. Dit komt zeer nauwkeurig, vertelt Robert Jansen, sales manager projecten bij OBO Bettermann. “Bij dit project moet je tickets aanvragen. De levering moet precies op tijd, want je bouwt op een postzegel; er is weinig plaats voor voorraad. Alles moet just-in-time gebeuren.”

Deze strakke planning vormt een uitdaging, maar biedt ook voordelen, vindt Jansen. “Door de planning ondervinden aannemers geen hinder van elkaar. Het project loopt zeer goed voor ons, mede dankzij de goede communicatie met onze opdrachtgever Bectro Installatietechniek. Met hen hebben we wekelijks contact op de bouw, waarbij we alles doorspreken.” OBO Bettermann en Bectro Installatietechniek werken zo vaak samen, dat ze elkaar eerder als partner dan als klant zien. Samen gaan ze dan ook voor het beste resultaat. Jansen: “De Zalmhaven wordt de eyecatcher van Rotterdam. Dat maakt het voor ons een mooi referentieproject. Met elkaar zijn we mooi werk aan het afleveren.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.