Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Frisse en koele lucht voor het onderwijs. Compacte luchtbehandelingsunit  met warmtewiel en warmtepomp
Komfovent Verso dakuitvoering met losse DX warmtepompen.

Frisse en koele lucht voor het onderwijs. Compacte luchtbehandelingsunit met warmtewiel en warmtepomp

Een gezonde luchtkwaliteit is onontbeerlijk voor de goede leerprestaties en concentratie van leerlingen én het terugdringen van ziekteverzuim van leerlingen en docenten. Het hele jaar door is daarvoor frisse lucht nodig en in de warme zomermaanden is koeling ook geen overbodige luxe. Vortvent komt hieraan tegemoet met de Komfovent Verso-RHP, een eenvoudig te installeren luchtbehandelingsunit met warmtewiel en ingebouwde DX warmtepomp. 

Vortvent heeft voor alle maten en wensen een (totaal)oplossing in huis, maar de Verso-RHP heeft extra voordelen, vertelt Ton Kistemaker, directeur-grootaandeelhouder van de specialist in luchtbehandeling en ventilatie. “Het mooie is dat de gehele unit binnen opgesteld kan worden, zonder aanvullende koeltechnische werkzaamheden en DX buitendelen op het dak. Voor veel scholen is dat een uitkomst. De installatie is hierdoor betrekkelijk eenvoudig.”

Komfovent Verso Standaard RPH.

Plug & play

De Komfovent Verso-RHP heeft een luchtdebiet van 400 tot 25.000 m3/h en vereist geen aanvullende koeltechnische werkzaamheden en opstelling van extra componenten. Met de uitgebreide C5.1 plug & play regeling is de unit direct gereed voor gebruik, maar deze is ook aan te sluiten op een gebouwbeheersysteem. Zijn er ook nadelen aan deze compacte, gebruiksvriendelijke oplossing? “Jazeker”, vertelt Kistemaker. “De koelcapaciteit is meestal lager dan de combinatie met losse DX buitendelen. Als de ruimte en mogelijkheden aanwezig zijn voor een opstelling buiten het pand, kan de klant soms beter kiezen voor een oplossing met losse buitendelen.” 

Opengewerkte Komfovent Verso Pro RPH.

Buitenunits

Een voordeel is dan een grotere koel- en verwarmingscapaciteit. Daarnaast kan men het systeem robuuster samenstellen door de capaciteit te splitsen, waarbij de andere buitendelen een ontdooicyclus – waar niet aan te ontkomen valt – van een buitendeel compenseren en koudeval binnen voorkomen. Ook niet onbelangrijk is het in bedrijf blijven van de luchtbehandelingskast indien buitendelen uitvallen. Met een back-up blijft de verse luchthuishouding altijd in stand. “Vortvent kan uiteraard bij de oplossing met losse buitendelen ook de juiste selectie maken, onafhankelijk van het merk DX warmtepomp, zolang wij maar 0 – 10V capaciteitssturing en vrijgave koelen/verwarmen mogen aanbieden. Maar als het kan, is de beste oplossing de VERSO-RHP met interne warmtepomp.”

Flexibele aansluitingen

De zeer energiezuinige unit is voorzien van F7- en M5-filters en heeft alle benodigde in- en outputs voor correcte aansturing van aanvullende koeling en verwarming, een maakcontact voor een WKO-bron en nog veel meer. Voor maximale flexibiliteit in de installatie zijn aansluitingen aan boven- en zijkanten mogelijk. Voor projecten met beperkte toegang, zoals bij renovaties, zijn de units leverbaar in delen. De  VERSO-RHP is via de mobiele telefoon op afstand te monitoren en te bedienen via een speciaal ontwikkelde Komfovent Home app.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.