Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Frans design en optimale functionaliteit

Frans design en optimale functionaliteit

Frankrijk wist zich sterk vertegenwoordigd op de ISH in Frankfurt. De producten op de stand van Delabie oogstten veel bewondering, dankzij de combinatie van design en functionaliteit. We spreken op de stand met Bertrand Margot, Group Marketing & Development Director en Roos Ysebaert, Marketing & Communication Manager Benelux.

Margot: “We zijn zeer tevreden over de aanloop en ook zeer content met de reacties op onze kranen en accessoires. Delabie blijft trouw aan het concept van kwaliteit, terwijl we meer dan ooit de nadruk leggen op design. Daarmee winnen we het hart van de architect, die kan kiezen voor het allermooiste en zich geen zorgen hoeft te maken over duurzaamheid. We zijn bij Delabie altijd al ‘green’ geweest en koppelen daar nu een esthetische factor aan.” Ysebaert vult aan: “Er wordt geen standaardproduct meer ontwikkeld. De functionaliteit van onze producten heeft ons groot gemaakt, het design maakt dat we nog zichtbaarder worden. Een mooi bewijs daarvan is ons nieuwe magazine Trends by Delabie, waarin op schitterende wijze getoond wordt hoe designsanitair kan bijdragen aan inspirerende interieurs. Het magazine gaat over architectuur met een sterke focus op de inzetbaarheid van onze producten, overal ter wereld.”

Delabie Artikel vakblad Installatie bouw Nederland

Bertrand Margot demonstreert hoe eenvoudig het nieuwe Be-Line douchezitje weggehaald kan worden.

 

Een douchezitje voor iedereen

“We zijn gewend om toegankelijkheidaccessoires zoals douchezitjes en beugels voor de sanitaire ruimte te associëren met de zorgsector. Daar komt nu verandering in, zij bieden namelijk comfort waar iedereen prijs op stelt”, legt Margot uit. “Die tendens zien we in de hospitality momenteel. Om tegemoet te komen aan de wens van bijvoorbeeld hotels om dergelijke accessoires esthetisch te kunnen integreren, hebben we het nieuwe Be-Line zitje ontwikkeld. Een douchezitje met een breder oppervlak en een aangenaam uiterlijk. Een hotelgast herkent dit douchezitje niet als een toegankelijkheidsaccessoire, maar zal er dankbaar gebruik van maken om even tot rust te komen. Mocht het nodig zijn, dan kan het Be-Line zitje met een simpele beweging van de houder worden verwijderd. Wat rest is een kleine montagebeugel aan de muur.”

Delabie Artikel vakblad Installatie bouw Nederland

Wanneer het Be-Line douchezitje is verwijderd, wordt er een klein planchet over de montagebeugel geschoven.

 

Maximale waterbesparing en hygiëne

Delabie staat bekend om haar waterbesparende oplossingen. Ysebaert: “Alleen al binnen de zorg kan er met onze producten tot wel 45% water worden bespaard. In openbare ruimten is dat tot wel 85%. Onze kranen TEMPOSOFT 2 en TEMPOMIX 3 zijn daar goede voorbeelden van. Wie een stap verder wil gaan, kiest voor de elektronische kraan TEMPOMATIC 4, waarmee tot 90% water wordt bespaard. Daarbij garandeert Delabie dat er geen bacterievorming plaatsvindt, dus een maximale hygiëne.”

Een waterbesparend urinoir zonder problemen

Als antwoord op het waterloze urinoir dat momenteel populair is, komt Delabie met een betere oplossing: de HYBRIMATIC FINO. Een huzarenstukje dat wel de voordelen van het waterloze urinoir biedt, maar de nadelen achterwege laat. Ysebaert legt uit: “Waterloze urinoirs lijken ideaal, maar de realiteit is dat er om de 4 uren een emmer water doorheen gespoeld moet worden, of er moeten chemicaliën worden toegevoegd. Gebeurt dit niet, dan rest slechts stank en het dichtkoeken van de afvoerbuis door kristalvorming.” Ysebaert laat zien hoe de HYBRIMATIC FINO ontworpen is. “Het urinoir kent geen spoelknop en heeft geen detectieplaat. Een sensor registreert of er vloeistof in het urinoir komt en zal daarna niet op een klassieke wijze spoelen, maar net genoeg. Onze ontwerpers hebben de sifon weggelaten. Het systeem kent ook een massamodus, dat houdt in dat er bij drukte niet gespoeld wordt, als er binnen 20 seconden nieuwe vloeistof wordt gedetecteerd. Is de interval langer dan 20 seconden, dan wordt er gespoeld.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.