Smitsair
01:28
21-11-2018

Focus op luchttechnische componenten, JET-systemen en speciaal plaatwerk

Producent van luchttechnische componenten, JET-systemen en speciaal plaatwerk Smitsair heeft zich in de afgelopen ruim honderd jaar ontwikkeld tot een kundige en betrouwbare partner voor installateurs, eindgebruikers en bouwers. Volgens het credo ‘Kwaliteit op maat’ heeft het familiebedrijf niet alleen tal van producten en componenten (verder) ontwikkeld, maar ook het machinepark uitgebreid en gemoderniseerd. Conform de nieuwste technieken en marktbehoeftes.

SmitsairBij de engineering en productie van de luchttechnische componenten, JET-systemen en speciaal plaatwerk maakt Smitsair zoveel mogelijk gebruik van standaard productentypes, die klantspecifiek worden uitgewerkt.

‘Om installateurs, eindgebruikers en bouwers ook in de toekomst optimaal van dienst te kunnen zijn, hebben wij recent onze focus verlegd”, vertelt Hoofd Verkoop Etienne Beerling. “Waar vanuit het verleden de nadruk lag op de engineering, productie en montage van luchtkanalen in utiliteitsbouwprojecten, zijn we ons de afgelopen jaren primair gaan richten op luchttechnische componenten. Denk bijvoorbeeld aan buitenluchtroosters, dakkappen, wasemkappen, regelkleppen, luchtfilters, geluidsdempers en druppelvangers. Onze tweede kernactiviteit betreft de fabricage van JET-systemen ten behoeve van de luchtdistributie in grote ruimtes, zoals beursgebouwen, evenementenhallen en distributiecentra. Last but not least bedienen we met klantspecifiek gemaakt plaatwerk uiteenlopende afnemers, waaronder jachtbouwers en de retail. En ook in de zorgsector spreken we met de productie van speciale plena voor operatiezalen een stevig woordje mee.”

Smitsair

Veranderende markt vraagt om herpositionering
De afgelopen jaren is de luchtkanalenmarkt voor utiliteitsprojecten flink veranderd, vertelt Beerling. “Waar vroeger de montage van de luchtkanalen door eigen monteurs werd verzorgd, wordt vandaag de dag veelal gekozen voor ZZP’ers. Hierdoor zijn de prijzen onder druk komen te staan. Bovendien worden projecten steeds complexer en doorlooptijden korter, wat een behoorlijke impact had op onze productie. De luchtkanalenproductie conflicteerde steeds vaker met de productie van onze luchttechnische componenten, JET-systemen en speciaal plaatwerk. Het was dan ook hoog tijd om keuzes te maken.” De afgelopen jaren heeft Smitsair de productie en montage van luchtkanalen ten behoeve van de utiliteitsbouw gefaseerd afgebouwd.

SmitsairAlle producten worden in eigen huis in Uithoorn geëngineerd en geproduceerd, waarbij Smitsair kan variëren in o.a. materialen, kleuren, maten en afwerkingen.

Engineering en productie op klantmaat
Bij de engineering en productie van de luchttechnische componenten, JET-systemen en speciaal plaatwerk maakt Smitsair zoveel mogelijk gebruik van standaard productentypes, die klantspecifiek worden uitgewerkt. “Alle producten worden in eigen huis in Uithoorn geëngineerd en geproduceerd, waarbij Smitsair kan variëren in o.a. materialen, kleuren, maten en afwerkingen”, vertelt Beerling. “Van aluminium tot staal, roestvaststaal en zelfs brons, waarbij we ook gewenste klantspecifieke aanpassingen zoals sparingen aanbrengen. Een hoge kwaliteit én uitgekiende technieken staan te allen tijde voorop. Daar kunnen klanten al meer dan een eeuw op vertrouwen.”

Tekst Lieke van Zuilekom    |    Beeld Smitsair

Installatie en Bouw Nederland partners

Schilt2017-06-05 13.37.01 kopiëren