Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Focus op BENG-proof ventilatieoplossingen

Focus op BENG-proof ventilatieoplossingen

De installatiesector is aan het veranderen en de vraag naar kennis over ontwikkelingen en praktische implementatie is groter dan ooit. Tijdens VSK 2020 worden alle noviteiten en ontwikkelingen in de installatiebranche getoond. Met twee primeurs geeft Duco Ventilation & Sun Control u alvast twee goede redenen om de beurs bij te wonen.

Absolute VSK primeur

“Duco wil als totaalleverancier met duurzame oplossingen een gezonder binnenklimaat creëren binnen de strenger wordende ‘BENG’ regelgeving”, vertelt Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco. “Vorig jaar zagen o.a. de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco en het balansventilatietoestel DucoBox Energy Premium het levenslicht. Een absolute primeur voor het grote publiek tijdens VSK 2020 worden de DucoBox Energy Comfort en de Duco RoofFan.”

Compacte WTW-unit voor projectbouw

“Het balansventilatietoestel DucoBox Energy Comfort met warmterugwinning ontzorgt de installateur maximaal”, stelt Dejonghe. “De hoogtechnologische, compacte WTW-unit bevat alle nieuwste software en is perfect links/rechts uitwisselbaar, zonder fysische ingrepen. De links/rechts uitwisseling gebeurt 100% softwarematig dankzij een gepatenteerd principe van een dubbele bypass. Deze slimme en stille ventilatiebox is met zijn in te stellen capaciteit tot 325 m3/h dé ventilatie-oplossing voor appartementen en compacte woningbouw. De dynamische luchtverdeelfilters zorgen, samen met de slimme vraagsturing op basis van CO2 en vocht, voor een uitzonderlijk rendement binnen dit compacte toestel.”

Optimaliseer uw collectieve projecten

“Maar er is meer! Tijdens VSK laten we ook onze dakventilator Duco RoofFan op het publiek los”, glundert Dejonghe. “Met deze gloednieuwe dakventilator wordt ieder woonvertrek separaat en vraaggestuurd geventileerd. Samen met onze intelligente regelklep Intelli Air Valve garandeert de drukgestuurde dakventilator een efficiënte luchtafvoer binnen het gehele gebouw. De druksturing zorgt voor een perfecte verdeling van de debieten in collectieve ventilatiesystemen.”

All-electric of hybride?

Op de beursvloer geeft Duco ook antwoord op vragen over duurzame warmtepompconcepten. Dejonghe: “Onze ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco maakt maximaal gebruik van duurzame energieopwekking om het milieu te ontzien en combineert dat met gas of elektriciteit om het gewenste comfortniveau te behalen.” In de all-electric opstelling wordt de DucoBox Eco gekoppeld aan een technisch buffervat van 300 liter. Is het te ingrijpend om over te stappen naar een all-electric systeem, dan is een hybride oplossing een uitstekende tussenstap. De DucoBox Eco heeft een gegarandeerd vermogen van 2,5 kW om tegemoet te komen aan de warmtevraag. Indien de warmtevraag groter is dan het aanbod, springt een combiketel bij. “Door de DucoBox Eco toe te passen binnen het DucoTronic System voldoet u aan alle drie de BENG-indicatoren. Bovendien zijn toevoer en afvoer mooi in evenwicht. Kiest u voor TronicTwin doekzonwering en het nachtventilatieluik NightVent, dan voldoet u volledig aan TO juli. Kiezen voor een ventilatiesysteem van Duco is dus kiezen voor een future proof woning”, besluit Dejonghe.

Duco laat tijdens VSK graag zien op welke manier zij een bijdrage kan leveren aan uw bouwprojecten.    

   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.