Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Flowing expertise
Caleffi stand tijdens de MCE-beurs in Milaan.

Flowing expertise

Caleffi is al jarenlang dé expert in het hydraulisch inregelen, balanceren en behandelen van verwarmingssystemen en drinkwaterinstallaties. Dat het bedrijf hoog inzet op duurzame en technologische ontwikkelingen, werd onlangs bevestigd tijdens de MCE-beurs in Milaan. Verspreid over zes thematafels, een ontwerptafel én in de CUBOROSSO R&D-kubus werden de nieuwste systeemoplossingen voorgesteld aan een brede groep belangstellenden.

Als gevolg van de hoge gasprijs, de verhoogde subsidies én de aankondiging van minister De Jonge dat (hybride) warmtepompen vanaf 2026 de nieuwe standaard worden, neemt de vraag naar warmtepompen flink toe. Dit was ook zichtbaar op de stand van Caleffi, waar de warmtepomptafel op enorme belangstelling kon rekenen. Met behulp van producten en animatievideo’s werd hier getoond hoe bestaande én nieuwe systeemcomponenten het rendement, de energiezuinigheid en de (vorst)beveiliging van warmtepompen naar het hoogste niveau kunnen tillen. “Behalve een vorstbeveiligingsklep, buffertank, gemotoriseerde klep, expansievat, expansievatconsole, pompgroepen en verdelers konden bezoekers kennis maken met onze nieuwste vuilafscheider”, vertelt Mauro Manfredi, Managing Director van Caleffi. “In de Caleffi XF worden een vuilafscheider, een dubbel vuilfilter en een sterk magnetisch veld slim gecombineerd. Hierdoor worden onzuiverheden zoals magnetiet direct opgevangen en afgescheiden, terwijl dankzij speciale borsteltjes in het binnenwerk het interne filter eenvoudig gezuiverd kan worden. Naar wens kan de vuilafscheider zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. Bij grote maten tot 2 duim kan bovendien een bypassfunctie worden toegevoegd, waardoor de Kv-waarde nog verder verbetert.”

CALEFFI XF.

Waterbehandeling van cv- en drinkwater

De Caleffi XF vuilafscheider was ook te zien op de waterbehandelingstafel, waar Caleffi liet zien hoe de waterkwaliteit in verwarmingssystemen het best gewaarborgd kan worden. Wie meer geïnteresseerd was in de waterbehandeling van drinkwatersystemen, kon terecht bij een derde thematafel, waar thermische desinfectie en legionellapreventie centraal stonden. Een innovatie op deze tafel was bijvoorbeeld de compacte controle-unit voor appartementen, hotels en vakantieparken, waarin onder andere een reduceerventiel, keerklep, meetpunt-controlepunten en afsluiters slim gecombineerd zijn. Maar ook de zeer compacte reduceerventielen, mengventielen en thermostatische regelaars konden op heel wat belangstelling rekenen.

Compacte systemen voor collectieve installaties

Naast individuele installaties was ook een thematafel ingericht voor collectieve systemen zoals blokverwarming en warmtenetten. Blikvanger op deze stand was de hydraulische module Plurimod Easy, dat energiemeting, temperatuurregeling en ingebouwde drukverschilregeling in één compact systeem combineert. “Door het samenvoegen van deze componenten zijn er minder verbindingen, met als gevolg ook minder leidingwerk én minder kans op lekkages”, aldus Manfredi. “Bovendien is de module compact en flexibel te installeren.” Voor situaties waarin ook decentraal warm tapwater moet worden bereid, presenteerde Caleffi de SATK22-afleversets, waarmee verwarming en sanitair warm water efficiënt en intelligent op basis van een variabel debiet worden gestuurd. Daarnaast werd aan deze tafel uitgebreid aandacht besteed aan de verplichte energiebemetering én de mogelijkheden hiervoor.

Oplossingen voor warmtepompsystemen.

Aandacht voor BIM

De thematafels werden gecompleteerd met tafels over mechanische ventilatie en sanitaire verdelers. Maar ook met een ontwerptafel, waar gedemonstreerd werd hoe installateurs en andere belanghebbenden de 3D objectinformatie op de nieuwe BIM-kennisportaal van Caleffi kunnen gebruiken om berekeningen, configuraties en specificaties te maken. “Ook werd onze Caleffi Hydronic Design software gepresenteerd, waarmee heel eenvoudig installatieontwerpen en allerhande berekeningen gemaakt kunnen worden”, aldus Manfredi. “Interessant waren bovendien de diverse kleinere tools om de juiste productkeuzes voor ieder project te garanderen.”

Plurimod 700215.

Intelligent en geconnecteerd systeem

Grootste blikvanger in de stand was echter de rode CUBOROSSO, waarin de R&D-afdeling van Caleffi geïnteresseerden liet kennismaken met de nieuwste mogelijkheid in connectiviteit en digitalisering. “Met Caleffi Code bieden wij een draadloze, elektronische en zelflerende regeling voor thermostatische of converteerbare radiatorkranen, in een simplistisch maar stijlvol design”, aldus Manfredi. “In combinatie met onze comfort controllers, sensor, gateway en app zorgt Caleffi Code voor een optimale balans tussen verbruik en comfort, waarbij (week)programma’s eenvoudig ingesteld én aangepast kunnen worden. Hierdoor kan de temperatuur in elke ruimte exact worden afgestemd op het daadwerkelijke gebruik.” Caleffi Code is het eerste product in een nieuwe range, die binnenkort zal worden uitgebreid met een oplossing voor vloerverwarming. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd….

Alle systemen én innovaties van de MCE-beurs zijn vanaf nu te bestellen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.