Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

Floating Office Rotterdam: Duurzaam tot in de kleinste details.

Floating Office Rotterdam, het nieuwe hoofdkantoor van het Global Center on Adaptation (GCA) wordt gehuisvest in een uniek en drijvend kantoorgebouw in de Rotterdamse Rijnhaven.

Schilt_Rotterdam_Floating_Office_DJI_0082_HR

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Schilt bedrijven, Ferry Verheij

15 maart 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Zowel tijdens het ontwerp als de bouw is nadrukkelijk gefocust op duurzaamheid, energiebesparing en milieu. Het gebouw, naar een ontwerp van Powerhouse Company, beschikt over een breed scala aan state-of-the-art duurzaamheidsmaatregelen, is grotendeels gebouwd van hout en is volledig demontabel en circulair. Overhangende verdiepingen zorgen voor een permanente zonwering en door grote ramen stroomt veel daglicht naar binnen. Circa 800 m² zonnepanelen voorzien in een duurzame energieopwekking, terwijl voor de koeling gebruik wordt gemaakt van het water uit de Rijnhaven. De techniekruimtes zijn gevestigd in betonnen drijfelementen, waarin ook vijf luchtbehandelingskasten staan opgesteld.

In totaal hebben de Schilt bedrijven circa 1.000 m² rechthoekig en 1.600 m¹ rond kanaalwerk aangebracht en aangesloten op de luchtbehandelingskasten.

In opdracht van Roodenburg Installatie Bedrijf b.v. hebben de Schilt werkmaatschappijen Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek het complete luchtkanalensysteem voor Floating Office Rotterdam geproduceerd, geleverd en gemonteerd. “In totaal hebben wij circa 1.000 m² rechthoekig en 1.600 m¹ rond kanaalwerk aangebracht en aangesloten op de luchtbehandelingskasten”, vertelt Leo ’t Jong, commercieel marketing manager bij de Schilt bedrijven. “Bovendien hebben we bijbehorende TROX-componenten voor onze rekening genomen. Van de brandkleppen, volumeregelaars en geluiddempers tot en met de dakkappen en buitenluchtroosters.” Voor de uitwendige thermische isolatie van de kanalen is gekozen voor 25 mm steenwol en Armaflex, vertelt Ben Stierman, projectleider bij Schilt Luchtkanalen. “Baryfold X2-14 kunststof matten met een gewicht van 14 kg/m² voorzien in een uitstekende akoestische isolatie. Alle luchtkanalen voldoen aan luchtdichtheidsklasse Luka C.”

De grootste uitdaging in het project was de korte doorlooptijd. “Bovendien hadden we te maken met een hoge luchtvochtigheid in de betonnen drijfelementen”, aldus Stierman. “Alle bevestigings-/ophangmaterialen van de luchtkanalen zijn hier vol verzinkt, waardoor roest geen kans krijgt en duurzaamheid tot in de kleinste details wordt geborgd. Daarmee hebben we Roodenburg Installatie Bedrijf b.v. volledig ontzorgd. In dit project was de W-installateur verzekerd van één aanspreekpunt en één leverancier voor de complete luchttechnische installatie. Dit nam een hoop zorgen weg voor wat betreft bestellen, levertijden en logistiek.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%