Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Projecten

Flinke elektrotechnische voorzieningen voor nieuwbouw Hordijk Verpakkingen BV

25 september 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Aan de Daalderweg in Zaandam is begin juni de nieuwbouw van Hordijk Verpakkingen BV bouwkundig opgeleverd. Het nieuwe bedrijfspand is ontworpen door Habeon Architecten en bestaat uit een hal van 22.500 m² met een kantoor van circa 1.300 m², tegenover de reeds bestaande fabriek. In opdracht van Hordijk Beheer BV heeft Bosma & Bronkhorst BV de complete elektrotechnische installatie voor de nieuwbouw ontworpen en gerealiseerd. Op dit moment is de Zaandamse totaalleverancier en system integrator bovendien betrokken bij de verhuizing van de extruders, thermovorm- en andere machines naar de nieuwbouw.

Bosma & Bronkhorst BV ontwerpt, realiseert, installeert, onderhoudt en renoveert elektrotechnische installaties, aandrijfsystemen en technische automatiseringssystemen. “Voor de nieuwbouw van Hordijk Verpakkingen BV hebben wij onder andere de licht- en krachtinstallaties, de alarminstallatie, de camera-installatie en een uitgebreid datanetwerk met glasvezel- (distributienet) en koperbekabelingen (werkplekken) verzorgd”, vertelt Gertjan Esser, projectleider bij Bosma & Bronkhorst BV. “Het datanetwerk beschikt over meer dan 300 aansluitingen en is middels een glasvezelverbinding verbonden met de bestaande bouw aan de overzijde. Bovendien hebben we de elektrische distributiesystemen voor het machinepark gerealiseerd, dat met een vermogen van 10 MW één van de grootste installaties van de gemeente Zaanstad betreft.

20200730 113900 kopieren

In opdracht van Hordijk Beheer BV heeft Bosma & Bronkhorst BV de complete elektrotechnische installatie voor de nieuwbouw ontworpen en gerealiseerd.

 

Om een optimale, veilige en flexibele energiedistributie te borgen, met minimale ophangingen en kabelgoten, is 70% van de installatie uitgevoerd met 1.250 Ampère railkokers.”

Voordat de nieuwbouw in Zaandam in gebruik kan worden genomen, moeten alle machines naar de Daalderweg worden verhuisd. Bosma & Bronkhorst BV verzorgt de elektrotechnische werkzaamheden hiervoor. Van het veilig afkoppelen van de systemen op de oude locatie tot en met het opbouwen, testen en inbedrijfstellen in de nieuwe bedrijfshal.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%