Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

Flexibele railkokersystemen bij AG Logistics

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Legrand Nederland

23 november 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

AG Logistics Services is een logistiek dienstverlener met meerdere vestigingen in Nederland. Zij houdt zich bezig met de afhandeling van goederen, transport en Value Added Logistics, ofwel diensten die waarde toevoegen aan het logistieke proces. Binnen het nieuwe distributiecentrum van AG Logistics Services in Ede wordt gebruik gemaakt van de railkokersystemen van Legrand Nederland.

Legrand levert producten voor de elektronische en digitale infrastructuur binnen gebouwen. Het gaat om utiliteitsbouw, woningbouw, industrie, machine- en paneelbouw. Het bedrijf levert de producten aan groothandels en installeert ze wanneer dat gevraagd wordt. Voor de nieuwbouw van AG Logistics Services kreeg Legrand de opdracht voor het leveren en monteren van 190 meter MS100A railkokersysteem. Deze wordt gebruikt als voeding voor de verlichtingslijnen. Projectleider Peter Snijders vertelt: “Het systeem bestaat uit drie lijnen over de gehele lengte van de hal en hangt op een hoogte van tien meter. Het railkokersysteem bestaat uit een metalen omhulsel met aluminium stroomgeleiders erin. In de openingen kun je een aftakkast steken van waaruit je stroom distribueert naar de aansluitpunten. Daar kunnen de verlichtingsarmaturen aangesloten worden.”

De railkokersystemen dienen als voeding voor de verlichtingslijnen en het acculaadstation.

Maatwerk en flexibiliteit

Nadat het railkokersysteem klaar was, kreeg Legrand de vraag of ze ook een acculaadstation kon voorzien van een railkokersysteem MR250A. Daarmee worden de heftrucks opgeladen op de momenten dat ze geen dienst doen. Hier kwam een grote hoeveelheid maatwerk en flexibiliteit bij kijken, vertelt Snijders. “Ons systeem werd op maat gemaakt voor het stalen frame waarin de heftrucks komen. Leertouwer gaf ons de tekeningen en maatvoeringen en onze project engineer Roberto Ferranini werkte dit verder uit in een 3D-model. Daarin hebben we aangegeven welke afstand we wilden hebben tussen de paaltjes. Toen alles op elkaar was afgestemd, werd het frame door een metaalbewerker op maat gemaakt.”

Aangepaste maatvoeringen

Helaas ging het in eerste instantie niet helemaal goed. Toen het frame klaar was, bleken de maatvoeringen niet te kloppen. Snijders: “Ondanks de gewijzigde maatvoeringen in het stalen frame is het ons toch gelukt om het project te realiseren binnen de afgesproken tijd en met het materiaal dat ervoor geleverd was. Ook in de planning werd geschoven, omdat ons werd gevraagd om eerder te leveren.” In eerste instantie leek het erop dat die eerdere levering niet ging lukken, maar uiteindelijk regelde Legrand sneltransport vanuit Italië en konden de aftakkasten op tijd geleverd worden. Het lukte om alles op tijd ter plaatse en geïnstalleerd te krijgen. “Wij proberen bij ieder project om met veranderingen mee te gaan. We kijken dan wat er moet gebeuren en wat de mogelijkheden zijn”, aldus Snijders.

Hoewel de maten van het frame niet helemaal bleken te kloppen, kon Legrand het project toch afronden binnen de gestelde termijn en met de bestelde materialen.

Vaste montagepartners

Voor de montage werkte Legrand samen met montagebedrijf en vaste partner Vast B.V.. Snijders: “We hebben een aantal bedrijven die de montage voor ons uitvoeren. Zij kennen onze systemen, weten hoe we werken en dat biedt duidelijkheid. Vast B.V. heeft zich ook zeer flexibel opgesteld, met name omdat de frames afwijkend waren. Het montagebedrijf heeft goed meegekeken hoe we dat konden oplossen.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%