Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
FLEXIBELE MUB-EX biedt veiligheid in explosiegevaarlijke ruimtes

FLEXIBELE MUB-EX biedt veiligheid in explosiegevaarlijke ruimtes

De MUB-EX is de juiste oplossing voor ventilatie in explosiegevaarlijke ruimtes. Met deze nieuwe serie ventilatoren biedt Systemair de meest flexibele ATEX-geteste en geïsoleerde ventilatoren die verkrijgbaar zijn op de markt. De nieuwe MUB-EX combineert maximale veiligheid met optimale flexibiliteit.

De ventilatoren zijn getest volgens ATEX richtlijn 2014/34/EU – II 2G Ex h IIB + H² T3 Gb – en zijn uitgerust met naar achteren gebogen radiale waaiers van staal en spanningsregelbare externe rotormotoren. Het inlaatmondstuk is gemaakt van koper, wat zelfs in uitzonderlijke gevallen vonken voorkomt.

De spanningsregelbare externe rotormotor heeft kabels die zijn aangesloten op een motorbeveiliging. Het frameprofiel van de behuizing bestaat uit corrosiebestendig aluminium met hoeken van kunststof, wat zorgt voor de hoogst mogelijke slagvastheid. Dankzij 30 mm isolatie beschermt de behuizing perfect tegen storende ventilatiegeluiden naar de omgeving. Deze laag minerale wol en de gebruikte bevestigingsmaterialen zorgen ook voor thermische ontkoppeling.

De luchtrichting van de MUB-EXventilatoren kan op locatie gewijzigd worden. Standaard zijn deze ventilatoren, net als bij de gewone MUB-serie, ontworpen voor een rechte luchtstroom. Door de flexibele componenten kan de luchtrichting op elk gewenst moment op locatie worden aangepast.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.