Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Flexibel systeem bespaart tijd: Voco hotel Den Haag is 100% stekerbaar opgeleverd
Het nieuwe Voco hotel in Den Haag is gevestigd in de voormalige vestiging van de Rotterdamse Bankvereeniging.

Flexibel systeem bespaart tijd: Voco hotel Den Haag is 100% stekerbaar opgeleverd

In Den Haag werd eind juni het eerste Voco hotel van Nederland geopend. Dit hotel werd 100% stekerbaar opgeleverd dankzij de Wieland materialen die Isolectra leverde. Steegman Elektrotechniek verzorgde er de totale elektrotechnische installatie en bespaarde aanzienlijke montagetijd door stekerbaar te installeren.

Het nieuwe Voco hotel The Hague zit in de voormalige vestiging van de Rotterdamse Bank Vereeniging, waar ook ABN AMRO heeft gezeten. Een gebouw uit 1923 waarin architectuur en moderne ruimtes zijn gecombineerd. Het project is een ontwikkeling van de Oostenrijkse ontwikkelaar UBM Development AG. Ondanks alle uitdagingen die een dergelijke renovatie met zich meebrengt, wist Steegman Elektrotechniek twee hotelkamers per dag volledig te installeren. In totaal werden alle 204 hotelkamers, een restaurant en de gangzones 100% stekerbaar geïnstalleerd, wat betekent dat er geen traditionele bekabelingen, leidingen en kabeldozen zijn gebruikt. Isolectra leverde alles kant-en-klaar, prefab aan. Hierdoor konden de medewerkers van Steegman Elektrotechniek doen waar ze goed in zijn: installeren.

Breed inzetbaar

Steegman Elektrotechniek BV (sinds 1937) is onderdeel van de Steegman Groep. Het is een landelijk opererend installatiebedrijf, dat sinds jaar en dag betrokken wordt bij een diversiteit aan nieuwbouw-, renovatie- en onderhoudsprojecten in de utiliteitsmarkt. “We hebben het project samen met Isolectra volledig geëngineerd”, vertelt Joey Post, uitvoerder bij Steegman Elektrotechniek. “We hebben aanzienlijk sneller kunnen werken ten opzichte van traditioneel installeren, ondanks een aantal onvoorziene omstandigheden zoals corona en vertragingen in het verbouwingsproces.” “Met steke rbaar installeren kun je veel arbeidstijd besparen”, vertelt Claudio Barros, accountmanager bij Isolectra. “Het scheelt op arbeidsintensiviteit, want als je alles moet afstrippen en op maat moet maken, heb je een heel ander werkproces. Door stekerbaar te installeren, reduceer je de faalkosten bovendien maximaal. Isolectra maakt de producten zo op maat en op kleur, dat het maar op één manier in elkaar gestekkerd kan worden. Wil een bedrijf in de toekomst uitbreiden, dan kan dit op een flexibele manier gedaan worden.” Het systeem werd door Isolectra ontwikkeld samen met Wieland Electric. De Wieland materialen worden in Duitsland geproduceerd en voldoen volledig aan de NEN-normen. Het systeem is breed inzetbaar, bijvoorbeeld voor woningbouw, retail, hotels, tuinbouw en parkeergarages, legt Barros uit. “We leveren volledige installaties voor 230 Volt. Deze zijn van een hoge kwaliteit en onderhoudsvrij.”

Assemblage op maat

Voor het Voco hotel werden de op maat gemaakte en vooraf in elkaar gezette materialen per kamer verpakt en gecodeerd door Isolectra en groothandel Technische Unie. Waren er vragen vanuit Steegman Elektrotechniek, dan werden die direct beantwoord. Isolectra levert namelijk niet alleen producten, maar biedt ook trainingen aan en ondersteunt installateurs, wat het project een stuk gemakkelijker maakt. Er was een betrokken samenwerkingsverband tussen Isolectra, Technische Unie, Hateha (leverancier van Jung schakelmateriaal) en Steegman Elektrotechniek. Barros: “Vooraf zijn we samen aan tafel gaan zitten, om precies inzichtelijk te krijgen hoe het projectteam van Steegman Elektrotechniek alles wilde hebben.” Het Voco hotel heeft vijftien kamertypes. Alle producten werden genummerd per verdieping, kamernummer en kamertype. De montageploegen wisten precies welke doos ze nodig hadden voor welke kamer. Was de doos leeg, dan was de kamer klaar. Dit werkte bijzonder efficiënt, volgens Post.

Tijdsbesparing

Nadat alles was geïnstalleerd, controleerde Steegman Elektrotechniek het hotel op restpunten. Zeker hier komt stekerbaar installeren tot zijn recht, vindt Post. “Is er een storing, dan controleren we doorgaans eerst of er een stekker verkeerd zit. Het tijdsintensieve analyseren door meten en het op een traditionele manier uit elkaar halen van installatiedelen, zal naar verwachting een stuk minder vaak voorkomen. Dit systeem is zo simpel van opzet, dat we tot op heden weinig tijd kwijt waren om enkele restpunten op te lossen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.