Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Flexibel bedrijf maakt flexibele verbindingen
De manchetten zorgen voor een groter montagegemak.

Flexibel bedrijf maakt flexibele verbindingen

Euro Manchetten & Compensatoren is gespecialiseerd in flexibele verbindingen in de luchttechniek. De producten worden wereldwijd toegepast vanwege de kwaliteit en het veelzijdige assortiment. Klantspecifiek maatwerk past daar zeker bij. Het bedrijf kan elke klantvraag beantwoorden.

Trillingen worden geabsorbeerd door flexibele verbindingen en montage- en meetverschillen worden gecompenseerd.

Flexibele verbindingen compenseren montage- en meetverschillen en absorberen trillingen. Niet alleen geluidsklachten, maar ook scheuren worden zo voorkomen. De verbindingen van Euro Manchetten zorgen bovendien voor een groter montagegemak. Bedrijven weten dat ze te maken hebben met slechts één producent en aanspreekpunt voor al hun flexibele verbindingen. Directeur-eigenaar Walter van Loon: “Manchetten worden geplaatst tussen de luchtbehandelingskast en de luchtkanalen en tussen de kanalen onderling. In Kaatsheuvel maken wij niet alleen standaard producten, maar alles wat de klant wenst. Of de aansluiting nu rechthoekig of rond moet zijn, met metalen of aluminium flensen, van de ene diameter naar de andere en met een verloop erin. Wij maken een goede prijs en hebben een levertijd van enkel dagen. We verkopen flexibele verbindingen, maar we zijn zelf ook flexibel.” Gebouwen verschillen immers veel en de luchtkanalen binnen diverse gebouwen ook. “Een kantoorgebouw is heel anders dan een ziekenhuis of de voedingsmiddelenindustrie. Wij leveren verbindingen die aan de allerhoogste eisen voldoen. Onze mogelijkheden zijn ongekend”, aldus Van Loon.

Manchetten met aluminium flenzen zijn in diverse maten leverbaar.

Voor een betere leefomgeving

Innovatie heeft prioriteit bij Euro Manchetten. Omdat het bedrijf binnen verschillende branches werkzaam is, kan kennis van de ene naar de andere branche overgedragen worden. Regelmatig komen er dan ook nieuwe, innovatieve technieken tevoorschijn uit de koker van Euro Manchetten. “Wij bestaan vanaf 1981, dus we doen dit werk al meer dan veertig jaar”, gaat Van Loon verder. “We hebben veel kennis van materialen. Behalve manchetten maken we tienduizenden andere producten. Ieder onderdeel van het luchtkanaal is belangrijk: de filters, het schoonhouden van de kanalen, de flexibele verbindingen en het tijdig vervangen van onderdelen. Het zorgt voor een betere leefomgeving.”

Behalve manchetten maakt Euro Manchetten tienduizenden andere producten. Ieder onderdeel van het luchtkanaal is immers belangrijk.

Vaste kern

Naast producten, levert Euro Manchetten ook kennis. Ze geeft klanten advies, laat zien hoe je de beste aansluitingen maakt binnen bijzondere omstandigheden en maakt tekeningen. Die kennis wil ze graag delen met de markt. Van Loon: “Klanten kunnen aangeven wat de maat en vorm moet zijn en wij doen een materiaalvoorstel. In ons computersysteem voeren wij tekeningen in en de geavanceerde machines snijden de materialen op maat. Vervolgens wordt het handmatig verder afgewerkt.”

Natuurlijk doet hij het allemaal niet alleen. Bij Euro Manchetten werken zo’n 25 mensen die al 5 tot 25 jaar in dienst zijn. Een vaste kern dus die veel ervaring heeft binnen alle facetten van het bedrijf. “Daarom kunnen we veel betekenen voor klanten. Euro Manchetten is een echt Nederlands bedrijf dat graag zaken doet met lokale partners”, aldus Van Loon. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.