Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Flex Campus, Hapert | ‘Duurzaamheid flexhotel stelde bijzondere eisen aan de verdeelinrichtingen’

Flex Campus, Hapert | ‘Duurzaamheid flexhotel stelde bijzondere eisen aan de verdeelinrichtingen’

Begin juni hebben zo’n 240 veelal Oost-Europese arbeidsmigranten hun intrek genomen in het flexhotel, dat tussen het Kempisch Bedrijven Park en de bebouwde kom van Hapert is gerealiseerd. Het U-vormige en drielaagse gebouw beschikt over 121 studio’s van elk 34 m². Bovendien hebben de arbeidsmigranten de beschikking over diverse voorzieningen, zoals een winkel, twee sportvelden, wasmachines en drogers, internet, glasvezel en parkeerplaatsen.

hager schakelmateriaal keuken kopieren

Hager heeft een uitgebreid gamma S1 helderwit schakelmateriaal schakelmateriaal geleverd, voor toepassing in de diverse ruimtes.

 

De zogeheten Flex Campus is een initiatief van internationaal detacheringsbureau Metaal Flex Nederland BV. Keeris Architecten maakte het ontwerp voor de nieuwbouw, terwijl Bouwbedrijf van Montfort BV verantwoordelijk was voor de realisatie. Installatiebedrijf Schoormans realiseerde de W-installatie, terwijl Markhorst Elektro alle elektrotechnische voorzieningen heeft ontworpen, geëngineerd en geïnstalleerd. Vanaf de transformator tot aan de studio’s en inclusief de verlichtingsinstallaties, coax- en glasvezelnetwerken, camera- en brandmeldinstallaties, voedingen voor de werktuigbouwkundige installaties en zonnepanelen op het dak. “Vanuit de transformator is de voeding aangesloten op een hoofdverdeler van 630 ampère”, vertelt Edwin Markhorst, algemeen directeur van Markhorst Elektro. “Vanuit deze hoofdverdeler worden twee CVZ-onderverdeelkasten gevoed die, via een stijgleiding, de verdelers van resp. 60 en 61 studio’s van energie voorzien. Per verdieping is een aansluiting gemaakt, waarbij we gebruik hebben gemaakt van een Vision-verdeler met geïntegreerde aftakklem.”

edwin rene kopieren

Edwin Markhorst, algemeen directeur van Markhorst Elektro (l) en Rene de Rooij, accountmanager bij Hager (r).

 

Verdeelinrichtingen op maat

Anno 2020 worden installaties steeds complexer, weet Markhorst. “De verduurzaming van het flexhotel, met 121 luchtwarmtepompen, LED-verlichtingsinstallaties en 230 zonnepanelen op het dak, heeft grote invloed op de verdeelinrichtingen, die op maat geëngineerd en gebouwd moesten worden. Om hier optimaal invulling aan te geven, hebben wij de samenwerking gezocht met Hager, waarmee we al jarenlang succesvol projecten uitvoeren. We kunnen bouwen op een wederzijdse vertrouwensband. Bovendien onderscheidt Hager zich door een goede prijs-kwaliteitverhouding, korte lijnen, tijdige leveringen en een uitstekende technische ondersteuning.” Collega en calculator/werkvoorbereider Frank Borgmans: “Hager heeft goed meegedacht over de diverse oplossingen in dit project, rekening houdend met de benodigde vermogens, groepen en materialen én een efficiënte werkwijze. Dit heeft geresulteerd in 121 gelijke groepenkasten, die eenvoudig en in een doorgaande lijn geïnstalleerd konden worden.”

hoofdverdeler kopieren

Hager hoofdverdeler van 630 ampère.

 

Één hoofdverdeler, acht onderverdelers en 121 groepenkasten

In totaal heeft Hager één hoofdverdeelkast en acht onderverdeelkasten geleverd voor het flexhotel, evenals een uitgebreid gamma S1 zuiver wit glanzend Hager schakelmateriaal voor toepassing in de diverse ruimtes. De onderverdelers omvatten twee centrale voorzieningen (CVZ) onderverdeelkasten van 250 ampère, twee onderverdeelkasten van 160 ampère en vier onderverdeelkasten van 63 ampère. “Bovendien hebben we 121 Vision groepenkasten geleverd ten behoeve van de studio’s”, vertelt Rene de Rooij, accountmanager bij Hager. “In elke studioverdeler is gekozen voor de nieuwe, compacte ECN140D kWh-meter, die zeer eenvoudig in de verdeler geïntegreerd kan worden.”

De Vision groepenkasten zijn rechtstreeks via de technische groothandel op het project aangeleverd. In samenwerking met paneelbouwpartnet Srp-zuid heeft De Rooij alle verdelers doorgenomen. “Vervolgens heeft Srp-zuid een passende oplossing en aanbieding gemaakt. Uiteraard zijn alle verdelers volledig getest en gecertificeerd op het project aangeleverd, waarna Markhorst Elektro in eigen beheer de inbedrijfstelling heeft verzorgd.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.