Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Flamco maakt installeren van warmtepompen makkelijker

Flamco maakt installeren van warmtepompen makkelijker

Lancering installatiepakketten en webconfigurator voor alle warmtepompen

De vraag naar warmtepompen stijgt snel. Veel installateurs zijn op zoek naar ondersteuning en gemak om warmtepompsystemen adequaat te installeren. Flamco introduceert voor hen speciale installatiepakketten en een webconfigurator. Hiermee is het makkelijker om voor elke situatie in één keer de juiste toebehoren te kiezen, zonder iets te vergeten. En met de extra opties uit de pakketten worden warmtepompsystemen bovendien nog energie-efficiënter.

De verplichte overgang naar gasloze woningen en gebouwen in 2050 zorgt voor een stijgende vraag naar warmtepompen. Er is een grote diversiteit aan systemen en aansluitmogelijkheden. Installateurs willen deze dynamiek bijhouden en Flamco faciliteert hen om de energietransitie te realiseren. Doordat Flamco, als enige fabrikant, alle toebehoren voor koel- en verwarmingssystemen levert, kan zij ook totaaloplossingen aanbieden voor het aansluiten van warmtepompen. Net als eerder voor c.v.-installaties introduceert Flamco daarom nu ook installatiepakketten voor warmtepompen.

Keuze uit drie standaard installatiepakketten

Flamco heeft op basis van haar uitgebreide assortiment drie installatiepakketten voor warmtepompen samengesteld: Basic, Comfort en Premium. De pakketten bevatten de belangrijkste toebehoren voor de meest voorkomende situaties. Zo volstaat het Basic pakket (met o.a. een expansievat, veiligheidsventiel, bijvulmogelijkheid en twee vlotterontluchters) in de meest gangbare situaties. Het Comfort pakket omvat daarenboven onder andere lucht- en vuilafscheiders, waarmee de installateur het warmtepompsysteem qua energie-efficiëntie kan optimaliseren (een warmtepomp is hiermee niet standaard uitgerust). Het Premium pakket bevat naast de eerder genoemde toebehoren ook een buffervat, een pompgroep, een expansievat voor drinkwater, een terugstroombeveiliging en een veiligheidsventiel.

Bestelgemak voor elke warmtepomp

De installatiepakketten bieden de installateur houvast bij de keuze van toebehoren én de garantie dat die via de reguliere groothandel uit voorraad leverbaar zijn. De pakketten zijn bestemd voor de secundaire kant van alle warmtepompsystemen (lucht-water, lucht-lucht, water-water en grond-water), of het nu gaat om nieuwbouw of vervanging. Dankzij de pakketten bespaart de installateur veel zoektijd en daarmee kosten.

Webconfigurator voor aansluitpakket op maat

In aanvulling op de drie standaard pakketten biedt Flamco een webconfigurator waarmee de installateur een aansluitpakket op maat kan samenstellen. Door de basisgegevens van het warmtepompsysteem online in te vullen, rolt er een bestellijst van de specifiek benodigde toebehoren voor de groothandel uit.

Het online hulpprogramma is met name handig voor situaties waarin het leidingnet niet standaard is of wanneer bepaalde toebehoren, zoals een expansievat, al in het warmtepompsysteem zijn geïntegreerd. Dankzij de dubbele keuzemogelijkheid (pakketten én configurator) kan iedere installateur voortaan elk warmtepompsysteem eenvoudiger en optimaal installeren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.