vsh montage keukenhof lisse
01:01
07-09-2016

Fittingen in verzinkt staal verbinden cv-leidingen Keukenhof

Alle cv-leidingen in het nieuw entreegebouw van de Keukenhof in Lisse zijn gekoppeld met VSH XPress fittingen van VSH Fittings B.V., fabrikant van leidingsystemen en appendages. Via groothandel Technische Unie in Leiden zijn de fittingen geleverd aan Vink Installatie Groep, die de montage verzorgde.

“Gekozen is voor fittingen in verschillende maten, van rechte koppelingen tot knietjes, kruisstukken en eindkoppelingen in verzinkt staal”, vertelt Niels Immerzeel, Account Manager Projecten bij VSH.

Leak before press
“De fittingen – die we op onze productielocatie in Hilversum fabriceren – kenmerken zich door een snelle en eenvoudige montage”, vertelt Immerzeel. “Fittingen die ingestoken moeten worden, leveren wij voorgemarkeerd. Monteurs hebben hier dan ook geen omkijken meer naar. Bovendien beschikkingen alle fittingen over een ‘leak before press’ technologie. Wanneer de fittingen (nog) niet geprest zijn, lekken ze altijd. Bij controle van het systeem kunnen de monteurs direct zien welke fittingen zij onverhoopt hebben overgeslagen. Gevolgschade wordt hiermee voorkomen.”

De bedrijfstemperatuur van de fittingen loopt van -25˚C tot + 135˚C, vertelt hij. “De werkdruk is standaard maximaal 16 Bar, wat de fittingen breed inzetbaar maakt. VSH geeft op de fittingen een buisonafhankelijke systeemgarantie van tien jaar en onder bepaalde voorwaarden is zelfs verlengde garantie mogelijk.”

Vaste partner
VSH Fittings B.V. is een vaste partner van Vink Installatie Groep. “Onder andere omdat wij A-merk producten fabriceren. Ons volledige productgamma is bovendien BIM-ready. Indien gewenst geven we onsite en offsite producttrainingen. Daarnaast beschikken we over een customer service waar installateurs terecht kunnen voor een soepele verwerking op de bouwplaats. Installateurs kunnen bovendien gebruikmaken van de VSH-app waarin zij niet alleen heel eenvoudig ons complete productassortiment kunnen inzien, maar ook worden doorverwezen naar de dichtstbijzijnde groothandel.”

Op de referentielijst van VSH en Vink Installatie Groep prijken onder andere distributiecentrum Brocacef in Eindhoven en Brede School Houthaven in Amsterdam.

Tekst: Lieke van Zuilekom     Beeldmateriaal: VSH Fittings B.V.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Installatie en Bouw Nederland partners

AquasystemPP RrensageorgFischerGallettiMPE D