Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Fit-for-purpose’ productlijn voor noodstroomtoepassingen

‘Fit-for-purpose’ productlijn voor noodstroomtoepassingen

Nederlandse huishoudens kiezen steeds vaker voor een elektrische auto, warmtepomp en/of inductiekookplaat. En ook bedrijven zetten hoog in op elektrificatie, waardoor de vraag naar elektrisch vermogen snel stijgt. Het vaste elektriciteitsnet in Nederland heeft echter niet overal en niet altijd de capaciteit om dit vermogen ook te leveren. Gridcongestie en stroomuitval liggen op de loer, met alle gevolgen van dien. “Om hinder en (economische) schade te voorkomen, is een noodstroomaggregaat een prima oplossing”, vindt Dennis van Tol, Account Manager Industrial Power Systems bij Pon Power B.V. “Dit geldt zowel voor grote en kleine bedrijven en instanties, kleine zelfstandigen als particulieren.”

Van ziekenhuizen tot datacenters, koel- en vrieshuizen, veehouderijen en parkeergarages: voor veel bedrijven en organisaties is stroom van levensbelang. “Dat begrijpen we bij Pon Power als geen ander”, aldus Van Tol. “Daarom zorgen wij voor de continuïteit van elektriciteit, ook als de gebruikelijke stroomvoorziening het laat afweten.”

Caterpillar heeft recent een productlijn voor noodstroom geïntroduceerd: Cat GC.

Nieuwe productlijn voor noodstroom

Pon Power is de officiële dealer en importeur van Cat® machines, motoren en powersystemen in Nederland. “De afgelopen jaren bood Caterpillar® met name premium aggregaten/generatorsets, waarin kwaliteit, betrouwbaarheid, functionaliteit, duurzaamheid en uitgebreide service op maat perfect samenkomen”, aldus Van Tol. “Speerpunten die voor uitsluitend noodstroomtoepassingen niet altijd relevant zijn. Daarom heeft Caterpillar recent ook een productlijn voor noodstroom geïntroduceerd: Cat GC.”

Geen onnodige functionaliteiten

Cat GC is een nieuwe, ‘fit-for-purpose’ productlijn voor ‘essentiële en stationaire stroomtoepassingen’, zonder onnodige functionaliteiten, benadrukt Van Tol. “De GC-lijn is functioneel geoptimaliseerd, betrouwbaar én prijstechnisch concurrerend met andere aanbieders op de noodstroommarkt. Elke set bestaat in basis uit een bewezen Cat motor, generator (dynamo) en brandstoftank, die geïntegreerd worden in een robuuste, geluidswerende en weersbestendige behuizing. Op basis van het gewenste vermogen, de locatie en de eventuele aanwezigheid van zonnepanelen en/of een windmolen adviseren wij graag de juiste oplossing voor ieder project.” Zowel de Cat GC noodstroomoplossingen als losse onderdelen zijn uit voorraad leverbaar.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.