Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Evohome, hoe werkt dit klimaatbeheersingssysteem precies?

Evohome, hoe werkt dit klimaatbeheersingssysteem precies?

In de meeste huizen wordt de temperatuur slechts maar op 1 plaats gemeten binnenhuis, hier lijkt echter in een snel tempo verandering in te komen. Door de komst van nieuwe technologiëen is het mogelijk om de temperatuur in meerdere kamers te meten en ook een verschillende gewenste temperatuur in te stellen voor de kamers. Hierdoor kun jij in een warme woonkamer je serie kijken, maar vervolgens in een koele slaapkamer gaan slapen. Ideaal toch?

Wat kun je exact met evohome?

Zoals hierboven al benoemd is evohome in het leven geroepen om de temperatuur te kunnen instellen voor verschillende zones/kamers in huis. Dit zorgt voor meer comfort. Daarnaast kun je met evohome ook een programma instellen per dag of per week. Zo word je wakker een een warm huis, maar wanneer je aan het slapen bent staat de verwarming niet onnodig aan.

Een andere energiebesparende functie van evohome is dat enkel de kamers warm zijn waarin iemand zich bevindt. Hierdoor kan de verwarming uit in andere ruimtes, wat uiteraard zorgt voor een lager energieverbruik.

Niet alleen de thermostaat in huis, ook een app

Zoals andere slimme thermostaten zoals Thermosmart, Toon van Eneco en Nefits Easy beschikt ook evohome over een innovatieve app. Hiermee kun je de temperatuur van je woning vanaf afstand bedienen. Evohome loopt echter wel voor op de concurrentie door wederom een zoneregeling te bieden vanaf afstand.

Evohome plaatsen

Evohome zelf plaatsen is mogelijk voor mensen die redelijk handig zijn, zo kom je met de gemiddelde gereedschapstrolley van 10Toptest al een heel eind. Toch zijn er genoeg Nederlanders die dit helaas niet zelf kunnen, dan is het inschakelen van een installateur aan te raden.

Wanneer de evohome eenmaal is geïnstalleerd dan zul je deze nog moeten instellen. Dit klusje vergt wel wat tijd, maar is prima zelf te doen. Wanneer het apparaat eenmaal is ingesteld zul je er verder nog weinig aandacht aan kwijt zijn.

Kortom: de evohome behoort momenteel tot één van de meest innovatieve thermostaten. De evohome biedt meer comfort en heeft een energiebesparende werking in vergelijking tot de ouderwetse thermostaat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.