Delabie
01:34
14-11-2018

De Europese marktleider in kranen en sanitaire voorzieningen is altijd dichtbij

Vanuit Frankrijk bedient Delabie al meer dan 90 jaar de markt voor kranen en sanitaire voorzieningen voor openbare ruimten. Het in 1928 door Georges Delabie opgerichte familiebedrijf werkt inmiddels internationaal met 8 filialen wereldwijd, maar is nog steeds een echt familiebedrijf.

Met een gespecialiseerd aanbod worden door drie productievestigingen in Europa de beste producten naar 80 landen geëxporteerd. Men onderscheidt 5 assortimenten: kranen voor de utiliteitsmarkt, kranen voor ziekenhuizen, toegankelijkheid en hygiëneaccessoires, sanitaire toestellen in rvs en andere specifieke kranen. De 8 filialen bevinden zich in de Benelux, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Polen, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai) en China (Hong Kong).

DelabieBart Defraeije, Managing Director Benelux bij Delabie: “De specifieke oplossingen die wij aanbieden, werken beter dan de conventionele oplossingen die men kent.”

Snel toegang tot het allerbeste
Delabie Benelux is gesitueerd in Brussel en verzorgt de verkoop- en service-activiteiten binnen de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse sanitairmarkt. Roos Ysebaert, marketing manager bij Delabie, vertelt: “Ons Beneluxteam bestaat vandaag uit 18 medewerkers, waarvan er 4 voltijds op kantoor beschikbaar zijn voor het opvolgen van bestellingen en/of het bieden van technische ondersteuning na aankoop van Delabie-producten. Actuele informatie en marketingondersteuning horen bij onze dienstverlening.” Delabie heeft Nederland opgedeeld in 5 regio’s, met in iedere regio een Technisch-Commercieel Adviseur die zich inzet voor de klanten in zijn rayon. “We leiden onze salesmedewerkers op tot experts. Deze opleiding is intensief en niet voor iedereen weggelegd. Wie hem afrondt, mag zich met recht expert noemen”, schetst Ysebaert. “Dankzij onze ambassadeurs, want dat zijn het, is Delabie altijd dichtbij de klant en bieden we op een drempelloze manier toegang tot het meest professionele productengamma op het gebied van kranen en sanitaire voorzieningen voor openbare ruimten.”

Toekomstbestendig opereren in de voorhoede
Er wordt niets aan het toeval overgelaten bij Delabie. Het juiste advies en het delen van kennis is voor het bedrijf net zo belangrijk als de verkoop van producten. Alleen zo kan men bewustwording creëren omtrent kwaliteit en hygiëne. Ysebaert: “Maar al te vaak zien we dat er bij het kiezen van het sanitair niet de juiste keuze wordt gemaakt, in verhouding tot de toepassing. Bij Delabie zijn we ons ervan bewust dat een kraan die in een openbaar gebouw gebruikt wordt, een andere is dan het exemplaar voor thuisgebruik. Dat geldt overigens voor alle sanitaire voorzieningen. Een lange levensduur en beperkt onderhoud is wat daar verwacht en geëist wordt.”

Water- en energiebesparing in utiliteitsgebouwen dragen bij aan BREEAM. Delabie helpt bij het behalen van de benodigde punten en biedt oplossingen die toelaten tot 90% water te besparen.

Tekst Jan Mol     |    Beeld Delabie
Uitgelichte afbeelding: 
Het statige pand van Delabie in Frankrijk dateert van begin XIXde eeuw en huisvest maar liefst 750 m² expositieruimte, opgedeeld in 3 verdiepingen. Het volledige Delabie-assortiment wordt er getoond en de bezoeker kan er de identiteit van de groep en de kwaliteit van de producten ontdekken.

Installatie en Bouw Nederland partners

ROBOT vloerverwarming NEXTSchell