Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
European Patent Office, Rijswijk |  Volledige ontzorging: van transformator tot noodstroomvoorziening

European Patent Office, Rijswijk | Volledige ontzorging: van transformator tot noodstroomvoorziening

Specialist in elektrische en digitale infrastructuur Legrand Nederland is al in een vroeg stadium bij de bouw van het European Patent Office (EPO) betrokken, om mee te denken over de elektrotechnische installatie. Van de transformatoren tot en met de kabelgoten, vloerdozen, onderverdelers, data-installatie en UPS noodstroomvoorziening.

“In opdracht van bouwconsortium New Main (TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros) hebben wij diverse optimalisaties/verbeterpunten voor de E-installatie aangedragen, waarbij we onder andere hebben gefocust op een optimale kwaliteit en betrouwbaarheid, beperking van het omgevingsgeluid en een efficiënte logistiek”, vertelt Erwin Bel, Salesmanager bij Legrand Nederland BV. “Daarbij hebben we diverse monstermaterialen ter beschikking gesteld. Al onze bevindingen zijn gebundeld in een Plan van Aanpak van ruim 60 pagina’s, dat als basis heeft gediend voor onze werkzaamheden.”

European Patent Office Rijswijk“In dit project hebben we een groot aantal kabelgoten geleverd en gemonteerd.”

Maatwerk
“In totaal hebben wij zes middenspanningstransformatoren geleverd, evenals een groot aantal kabelgoten en circa 3.000 vloerdozen”, vertelt Erwin Bel. “In dit project zijn de kabelgoten en vloerdozen aangebracht in Slimline tussenvloeren, wat vroeg om specifieke materiaaltoepassingen. Alle kabelgoten in dit project zijn dan ook op maat geproduceerd.” Daarnaast heeft Legrand Nederland de complete data-installatie verzorgd, vertelt hij. “Vanaf de MER- en SER-ruimtes hebben we alle connectoren en Minkels racks geleverd, evenals de koper- en glasvezelbekabeling. Daarmee hebben we New Main optimaal ontzorgd.”

Amerikaans bestek
De hoofdverdelers zijn door New Main zelf gebouwd. Samen met een paneelbouwpartner stond Legrand Nederland in voor de bouw en levering van de onderverdelers. En ook de UPS van het EPO kantoorgebouw in Rijswijk komt van de Boxtelse leverancier. “In dit project hadden we te maken met een Amerikaans bestek met Amerikaanse specificaties, die we steeds naar de Nederlandse standaarden moesten vertalen”, vertelt Erwin Bel. “En dat was geen sinecure. Zo werden door het Amerikaanse Uptime Institute heel specifieke, hoge eisen gesteld aan de UPS. Aanvankelijk dachten we dat we de UPS opnieuw moesten testen en een nieuw certificaat moesten aanvragen, maar op basis van ons technisch vergelijk bleek dit niet nodig. De UPS presteerde op alle onderdelen beter dan voorgeschreven, waardoor het Uptime Institute al op basis van onze vergelijkingsgegevens zijn goedkeuring kon afgeven.”

Naast het Amerikaanse bestek vormde met name de omvang van het project een uitdaging, volgens Erwin Bel. Zeker in combinatie met de korte doorlooptijd. “Een goede voorbereiding, planning en afstemming met onze opdrachtgever, nevenaannemers en leveranciers waren in dit project onontbeerlijk, waar we uitstekend in zijn geslaagd.”  

Tekst Lieke van Zuilekom     |    Beeld Legrand Nederland
Uitgelichte afbeelding: 
Legrand onderverdeler.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.