Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Esthetisch verantwoord maatwerk in kabelkanalen

Esthetisch verantwoord maatwerk in kabelkanalen

Dat je met een standaardproduct snel en professioneel een flexibele en perfect passende oplossing op maat kunt genereren, werd onlangs andermaal bewezen door Klemko Elektrotechniek. Het bedrijf slaagde er namelijk samen met partner Schipper Techniek uit Hardenberg in om binnen de bedrijfsmuren van GML-INSTRUMENTS de aanwezige persluchtaansluitingen, stroomkabels en dataverbindingen op een esthetisch verantwoorde manier weg te werken. Een klus die de producent van kwalitatief hoogwaardige LED-verlichting, lichtbesturingen en aansluittechnieken klaarde met behulp van het veelzijdige Canalit M5-systeem.

Met Canalit biedt het vanuit Soest opererende Klemko paneelbouwers en industriële gebruikers een uitgebreid programma kunststof kabelkanalen, leidingkokers en bijbehorende producten. Van zelfklevende en van een dubbelzijdige foamtape voorziene leidingkokers tot en met een uitgebreid assortiment bedradingskokers. Installatietechnische componenten van topkwaliteit die uitblinken in veelzijdigheid, flexibiliteit én montagegemak. “Per stuk leverbaar in een gerecyclede beschermfolie of, wanneer grotere aantallen benodigd zijn, in een stevige doos”, aldus Sander Pronk, namens Klemko actief als account manager Aansluittechniek & Installatietechniek voor de regio Noordoost-Nederland. “Duurzame verpakkingen die ervoor zorgen dat de installateur de materialen altijd schoon en onbeschadigd op de projectlocatie krijgt.”

Flexibel en gemakkelijk

Klemko

Twee grijze kanalen met een 60 x 60 mm profiel die zowel onderling als op machine zijn bevestigd met zeer sterk hechtend Canalit tweezijdig kleefband. Door de kanalen en deksels steensgewijs qua constructie toe te passen, ontstaat een zeer rigide kolom.

 

Net als de overige varianten binnen het Canalit-programma biedt Canalit M5 alle speelruimte om in uiteenlopende omgevingen te worden toegepast. Verkrijgbaar in een witte, grijze en zelfs halogeenvrije uitvoering blinkt het systeem vooral uit in een ongekende flexibiliteit en montagegemak. Zo is het mogelijk om de M5-kabelkanalen met de ruggen aan elkaar te monteren, zodat elke gewenste lengte kan worden overbrugd. Tevens kan in de kabelkanalen een scheidingswand worden aangebracht, zodat er verschillende afzonderlijke compartimenten ontstaan. “Daarnaast zorgen de standaard bijgeleverde en als koppelstuk te gebruiken draadhouders ervoor dat de installateur de goten sneller en efficiënter aan elkaar kan bevestigen”, zegt Pronk. “Verder zijn de hoekstukken flexibel instelbaar, waardoor je een kabelkanaal nóg gemakkelijker en sneller kunt opleveren. En wat ook mooi is: de componenten kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd. Met schroeven, of op een stofvrije wijze middels kleefband, kunststof nagels en zelfs via schietmontage. Canalit is overal toepasbaar.”

Klemko

Elke Canalit leidingkanaalkolom heeft vier compartimenten en een dubbele scheidingswand. De kolom is aan beide zijden eenvoudig toegankelijk dankzij goed sluitende deksels.

 

Netjes weggewerkt

Klemko

Een deel van de Canalit leidingkanaalkolommen is voorzien van een eindkap voor nette afwerking. Tevens zijn aan de achterzijde de persluchtleiding, stroomkabel en datakabel zichtbaar die in gescheiden compartimenten in de kanalen zitten.

 

De vele productvoordelen van Canalit M5 resulteerden onlangs in een tiptop oplossing voor GML-INSTRUMENTS. Het Hardenbergse bedrijf geldt als een gerenommeerde ontwerper en producent van hoogwaardige fijnmechanische onderdelen en complexe instrumentensets voor de medische sector. Hoogstandjes die met een zeer geavanceerd machinepark via een zeer nauwkeurige maatvoering in veelal kleine series worden vervaardigd. “Vanuit de binnen GML-INSTRUMENTS geldende cleanroom policy was het zaak om de persluchtaansluitingen, stroomkabels en datakabels binnen de productieruimte op een nette manier weg te werken”, blikt Pronk terug. “Concreet wenste men een gesloten en makkelijk schoon te houden kabelkanaalsysteem met verschillende scheidingswanden en waarin, met het oog op de toekomst, voldoende ruimte is voor extra bekabeling. Daar is uiteindelijk circa 100 strekkende meter Canalit M5 uitgerold. Een keuze die binnen een perfecte samenwerking met Jan Waaijman van Schipper Techniek Hardenberg tot stand is gekomen en in alle opzichten voldoet aan de wensen van Albert Krikken en Hans Plaggenmars, de eigenaars van GML. Met Canalit M5 zijn we er glansrijk in geslaagd om binnen een bijzondere productieomgeving een standaardproduct te vertalen naar een optimaal passende oplossing. Voor nu én later.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.