Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Esdec maakt statement: zonnepanelen zonder risicos op uw dak

Esdec maakt statement: zonnepanelen zonder risicos op uw dak

Esdec ontvangt haar partners in het Innovation Center te Deventer met als doel kennisoverdracht, waarbij Esdec gebouweigenaren de meest betrouwbare installatie van grote zonnepaneelprojecten biedt door middel van het Esdec vijf stappen testprotocol. Niet voor niets investeert Esdec jaarlijks €3,5 miljoen aan testen, metingen en het verder ontwikkelen van de montagesystemen.

Al deze testen implementeert Esdec in de wijze waarop systemen op het dak ontworpen worden. Zodat de gebouweigenaar er gerust op kan zijn dat het zonnepaneelproject bestand is tegen wind en storm, maar ook brandveilig is, op de juiste manier geaard en vereffend is en dat het dak goed beschermd is en blijft.  Het is zelfs zo, dat Esdec de gebouweigenaar de mogelijkheid biedt om de projecten individueel te laten certificeren door onafhankelijk adviesbureau Peutz.

ESDEC MAAKT STATEMENT: ZONNEPANELEN ZONDER RISICOS OP UW DAK

Vijf stappen-test protocol

Voor de meest betrouwbare installatie van grote zonnepaneelprojecten op platte daken, richt Esdec zich op tal van testen en metingen. Esdec hanteert een vijf stappen-test protocol. 1) Effect van wind op het systeem, 2) Koppelingsfactor systeem, 3) Effect van wind op het gebouw, 4) Effect van de omgeving en bouwvorm en 5) het Effect van de dakbedekking.

Hoe de wind van invloed is op de systemen op het dak, kan aan de hand van verschillende testen worden achterhaald. Esdec combineert de basiswaarden van de Eurocode met gedetailleerde metingen, waaronder CFD-modellering aan de hand van computersimulaties, windtunnelmetingen bij de Duits Nederlandse Windtunnels (DNW) en het Nederlandse adviesbureau Peutz. Uit deze metingen volgen specifieke meetresultaten voor het montagesysteem op het platte dak bij verschillende windrichtingen en -belastingen.

ESDEC MAAKT STATEMENT: ZONNEPANELEN ZONDER RISICOS OP UW DAK

Best in Class

Daarnaast richt Esdec zich op brandveiligheid. De meest recente test is de brandveiligheidstest, UL2703 /1703 brandwerendheid test als onderdeel van het UL2703 certificaat. Het FlatFix systeem voldeed zonder enige beperking aan de vereisten voor een klasse A brandapplicatie. Er is geen PV-montage systeem bekend dat beter presteert op de brand testen dan het FlatFix systeem en mag het predicaat Best in Class voeren. Daarnaast is het Esdec montagesysteem als enige in de EU getest volgens deze hoge wereldwijde standaarden.

Uitgebreid getest vandaar 20jaar garantie

Het FlatFix systeem van Esdec is het meest uitgebreid getest, waaronder potentiaal verschillen en de bliksembeveiliging, thermische ontkoppeling om rupswerking te voorkomen, maar ook degradatie van materialen op het dak. Esdec implementeert al haar testen in de wijze waarop systemen op het dak ontworpen worden. En dankzij de online calculatietool resulteert dit onder andere in het beste bouwplan per project. Zo kan Esdec de meeste zekerheden bieden en dus waarom Esdec een 20 jaar garantie biedt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.