Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Er waait een frisse wind door ons bedrijf’

‘Er waait een frisse wind door ons bedrijf’

Zowel denkbeeldig als letterlijk waait er een frisse wind door de gelederen van Govatech. Circa 7 jaar geleden is Govatech verhuisd van Ossendrecht aan de Belgische grens naar het centraler gelegen Halsteren. Zowel de opslag als productieruimte werden meer dan verdubbeld en de uitvalsbasis is veel praktischer geworden.

Govatech is in eigendom van de familie Huijsmans en de dagelijkse leiding is in handen van vader Peter en zoon Jacco. Het bedrijf groeit gestaag op alle terrein en de meest recente investering is gedaan in een fiber lasersnijmachine van het merk Nardo. Vanaf de ingebruikname is duidelijk dat dit een prima investering is. “Voor HVAC plaatwerkdelen kunnen we nu strak gesneden hulpstukken maken, zonder lelijke waas. Bovendien werkt het allemaal veel nauwkeuriger”, vertelt Peter Huijsmans. “Ook zijn we hierdoor in staat om concurrerend plaatwerk voor derden aan te bieden. Zowel in staal, rvs als aluminium. In combinatie met de rest van het machinepark kunnen we nu complete plaatwerkdelen of halffabricaten leveren.”

Govatech beschikt over een fraaie productieruimte in Halsteren.

Complete pakket uit handen

“Op het gebied van montage en het totaalpakket dat we aankunnen voor onze HVAC-klanten, is er vooral de laatste 5 jaar veel veranderd”, vertelt Huijsmans. Onder leiding van Jacco is Govatech op het gebied van HVAC gestaag gegroeid van de wat kleinere projecten naar de middelgrote projecten. “Ook is het leveringsprogramma verder uitgebreid.” Govatech neemt graag het complete pakket uit handen. Van(af) de luchtbehandelingskast tot en met de afgifteroosters in de ruimte, vertelt Huijsmans. “Bovendien nemen wij indien gewenst de inbedrijfstelling en het inregelen voor onze rekening. Ook kunnen we een rol spelen bij het ontwerp en tekenen van de installatie en het maken van de juiste componentenkeuzes.” Ruim 90% van de werkzaamheden wordt uitgevoerd in het gebied tussen Tilburg, Vlissingen, Rotterdam en de Belgische grens. “Een bewuste keuze. Immers kunnen onze medewerkers hierdoor het maximale uit hun dag halen qua besteedbare werktijd en toch op een redelijke tijd aan het eind van de dag weer thuis zijn. Dat verbetert de focus en het werkplezier, wat zich weer vertaalt in een hogere opleverkwaliteit.”

Project Greenzones, in samenwerking met Equans Zuid-Nederland B.V. in Halsteren.

Maatwerk dankzij eigen productie

In de huidige tijd zijn er tal van standaardoplossingen, weet Huijsmans. “Dus meestal is deze bij de verschillende toeleveranciers/fabrikanten wel te vinden. Denk aan een speciaal rooster, een ventilator, et cetera. Is er geen standaard oplossing te vinden, dan is Govatech in veel gevallen in staat om een oplossing aan te dragen door het zelf te fabriceren.” Een mooi voorbeeld van deze maatwerk dienstverlening is een verticaal kanaal van 2 meter breed, 2 meter diep en 46 meter lang, die van onderaf is ingebracht bij een melkpoederfabriek. “Op dit kanaal zaten ook nog verschillende aansluitingen, die exact op positie moesten uitkomen. In slechts vier dagen hebben wij deze klus geklaard.” Van recentere datum is de prefabricage en montage van de zogenaamde greenzones in een productieruimte. “Op drie verschillende locaties in een grote hal zijn wanden met een afgesloten dak geplaatst. Onze klant heeft deze ruimtes vervolgens voorzien van een eigen klimaat.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.