Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Energiezuinige pompen voor koeling en verwarming
De verwarmingscirculatiepomp ModulA GREEN.

Energiezuinige pompen voor koeling en verwarming

Bij de nieuwbouw voor Vos Logistics in Oss werden de pompen van Biral toegepast voor de koeling en verwarming. Biral biedt innovatieve en efficiënte pompoplossingen. Eén ding is het allerbelangrijkst voor de medewerkers: het bouwen van de beste pompen die er zijn voor gebouwen. Hoewel het bedrijf al meer dan honderd jaar bestaat, produceert het de modernste pompen, die betrouwbaar en duurzaam zijn.

“Samen met Brandsen Installatietechniek hebben we een aantal pompen geselecteerd. Bovendien hebben we geadviseerd over de juiste toepassing ervan. Brandsen schafte vervolgens tien ModulA circulatiepompen aan, die we in mei hebben geleverd”, vertelt Wim Julsing, technisch commercieel adviseur bij Biral. De installaties bij Vos Logistics moesten bijzonder duurzaam worden. Daarom was de keuze voor vloerverwarming met cv- en koelpompen logischer dan radiatoren. “Deze pompen zijn de beste op het gebied van energiebesparing en efficiëntie. Sommige pompen moesten communiceren via bus-communicatie. Voor ons is dat geen enkel probleem, omdat we veel kennis en kunde in huis hebben.” 

Uniek in de markt

Brandsen en Biral werken al een tiental jaar samen, mede doordat Biral service en producten levert die uniek zijn in de markt. Zo zijn de ModulA pompen modulair opgebouwd. De elektronica en frequentieomvormer zijn gescheiden gemonteerd, waardoor er geen condens kan ontstaan bij de elektronica. “Hiermee zijn we uniek in Europa. De elektronica zit op een console die kan worden opgebouwd aan de muur. Je kunt de frequentieomvormer bij alle ModulA pompen losmaken, waardoor de service ook veel makkelijker is”, aldus Julsing.

Hij is erg te spreken over de samenwerking met Brandsen. Die verliep ook bij dit project weer soepel. “Het is een prettige en kundige partij om mee samen te werken. De totaalinstallateur steekt al jarenlang haar nek uit voor warmtepompen en kent inmiddels alle ins and outs. Bovendien heeft Brandsen veel mensen in de technische dienst die kennis van zaken hebben op het gebied van pompen. Dat is voor ons erg prettig.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.