Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Energieverlies voorkomen, brandveiligheid bevorderen
Alle werkzaamheden werden zoveel mogelijk in een bouwtrein uitgevoerd, waarbij de installaties direct na montage werden voorzien van isolatie.

Energieverlies voorkomen, brandveiligheid bevorderen

Isolatie en brandveiligheid bij Plesmanduin

Plesmanduin is het voormalige hoofdkantoor van de KLM, dat werd gebouwd in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Later werd het de huisvesting voor het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en nu wordt het getransformeerd tot hoogwaardig wooncomplex. Daarvoor zijn natuurlijk heel wat vernieuwingen nodig, zoals een goede isolatie. Isolatiebedrijf Hanenberg BV verzorgt het isoleren van de gebouwgebonden installaties in Plesmanduin, terwijl Brandpreventie Hanenberg BV in staat voor de brandwerende werkzaamheden voor de installatiedoorvoeringen.

Hanenberg is gespecialiseerd in het isoleren van werktuigbouwkundige installaties in de utiliteitsbouw, lichte industrie en voedingsmiddelenindustrie. Bij Plesmanduin verzorgt het bedrijf de isolatie van de werktuigbouwkundige en sanitaire voorzieningen, de branddoorvoeren en de brandwerende afdichtingen. Dit in opdracht van onder andere de Roodenburg Groep. “Ons bedrijf bestaat al 58 jaar en we werken al tientallen jaren voor Roodenburg”, zegt Ron van den Hanenberg. “Voor deze partij hebben wij de gekoeldwaterleidingen, cv-leidingen en installaties in de technische ruimtes geïsoleerd. In opdracht van Mohr Installatietechniek hebben we de thermische en akoestische isolatievoorzieningen aangebracht rond de koudwaterleidingen, hemelwaterafvoeren en rioleringen. Voor Roodenburg Groep, Mohr Installatietechniek en Steegman Elektrotechniek verzorgen wij bovendien de brandwerende voorzieningen ten behoeve van de installaties.”

Werken op het project

Voor de thermische en dampdichte isolatie maakt Hanenberg gebruik van ROCKWOOL wolschalen en Armaflex isolatie. “Waar de wolschalen energieverlies tijdens warmwatertransport tegengaan, dient de isolatie van de gekoeldwaterleidingen en koudwaterleidingen en appendages vooral om condensvorming en corrosie te voorkomen. Naast deze condensatiebeheersing dient deze isolatie voor de gekoeldwaterleidingen en appendages ook ter voorkoming van energieverlies. Daarnaast hebben we de hemelwaterafvoeren en rioleringen akoestisch geïsoleerd”, vertelt Ad Bos van Hanenberg. “Alle werkzaamheden zijn zoveel mogelijk in een bouwtrein uitgevoerd, waarbij we direct na de montage de vrijgegeven installaties hebben voorzien van isolatie. De afbouw zit hier dan weer kort achteraan.”

Voor de brandwerende voorzieningen is gezocht naar een vooruitmontage van bepaalde installatieonderdelen. “Hiervoor is een brandwerende bekisting gemaakt waarin de brandkleppen in de juiste diameter en maatvoering als prefab zijn voorgewerkt. Deze ‘kist’ is naderhand als één geheel gemonteerd aan het plafond, waardoor de luchtkanalen als één compleet geheel gemonteerd konden worden op de verdiepingen en de brandwerendheid voor deze kanalen geheel afgewerkt was.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.