Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Energieneutrale installaties – Warmtepompen voor groot en klein

Energieneutrale installaties – Warmtepompen voor groot en klein

Kantoorgebouwen, zorg en industrie, maar ook particuliere woningen: Van Sabben voorziet hen graag van een eerlijk advies, installeert de warmtepomp en andere apparatuur en verzorgt het onderhoud.

Van Sabben Techniek is gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren, repareren en onderhouden van verwarming, luchtbehandeling, airconditioning en ventilatie-installaties. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp binnen het bedrijf. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken, worden ruimtes nog energiezuiniger gemaakt. Daarnaast voert Van Sabben Techniek probleemanalyses uit en stelt zij meerjaren onderhoudsplannen op.

Warmtepompen passen prima binnen dit plaatje van duurzaamheid en moderne technieken. Het gaat met name om luchtwarmtepompen. Eigenaar Theo van Sabben vertelt: “We werken bijvoorbeeld voor een laboratorium waar een warmtepomp staat van 350 kW. Bij zulke grote gebouwen verzorgen we vaak de warmtepomp, de luchtbehandeling en de regeling. We zien dat dit een onderwerp is dat met name in de zorg speelt. Zij willen verduurzamen en hebben een voorbeeldfunctie.”

Duurzaamheid in plaats van vakantie

Wanneer het om de private sector gaat, dan ziet Van Sabben dat warmtepompen voornamelijk geplaatst worden in het hogere segment. “Het is een vrij kostbare investering en niet ieder gebouw is er geschikt voor. Wij bieden het ook niet aan als het gebouw er niet geschikt voor is. We geven bij potentiële klanten eerlijk aan wat de mogelijkheden en de voor- en nadelen zijn. We geven altijd eerlijke adviezen, want we gaan voor langdurige relaties. Zo bieden we continuïteit als bedrijf.”

Toch ziet Van Sabben dat het aantal installaties van warmtepompen bij woningen toeneemt door de coronacrisis. Dat komt doordat mensen er steeds meer geld voor over hebben, vertelt hij. “Mensen kunnen nu niet op vakantie. Ze besteden hun geld nu eerder aan het verduurzamen van hun woning.” Dat merkt hij ook aan het aantal huishoudens dat zonnepanelen laat installeren. “Als een warmtepomp geplaatst wordt, moet dat vaak elektrotechnisch aangevuld worden. Dat doen we dan vaak met PV-panelen. Zo maken we er een energieneutrale installatie van.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.