Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Energiebesparend en milieuvriendelijk
De all-electric warmtepomp bestaat uit een binnenunit, buitenunit en een voorraadvat.

Energiebesparend en milieuvriendelijk

De Xource is een energiebesparende en milieuvriendelijke lucht/water-warmtepomp, die energie uit de buitenlucht haalt. Het apparaat bestaat uit een binnenunit, een buitenunit en een boilervat met een inhoud van 200 liter of 300 liter. De buitenunit wordt gevormd door een monobloc lucht/water-warmtepomp. De binnenunit bestaat uit een zogeheten Heat Pump Control Unit (HCPU), twee elektrisch modulerende circulatiepompen, een ingebouwd expansievat en een back-up heater. De heater zorgt ervoor dat de gewenste temperatuur kan worden bereikt, wanneer het monobloc niet voldoende warmte kan leveren bijvoorbeeld bij extreem lage buitentemperaturen.

Vanuit de HPCU in de Xource wordt een cv- en/of warmtapwatervraag gestuurd naar het monobloc. Het monobloc start en levert vervolgens een bepaalde temperatuur via de Xource naar óf het lage temperatuursysteem, zoals vloerverwarming, óf de warmwatervoorziening. Afhankelijk van welk systeem er om warmte vraagt, zal de regeling in de Xource één van beide circulatiepompen inschakelen. De back-up heater zal bijschakelen als de gewenste temperatuur niet wordt behaald.

Kenmerkend

Daarnaast beschikt de Xource over een aantal herkenbare Intergas Verwarming-kenmerken. Zo ontbreekt de driewegklep. Deze driewegklep zorgt normaliter voor de verdeling van warm water naar de cv of voorraadboiler, maar geldt ook als één van de meest storingsgevoelige onderdelen van de installatie. Als vervanging van deze driewegklep heeft Intergas een warmtewisselaar ingebouwd. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van hetzelfde ICX-platform voor de branderautomaat als wordt toegepast in de Extreme-toestellen van Intergas Verwarming. Door gebruik te maken van dit platform kan de Xource volledig worden ingeregeld via het Service Dashboard en kan er gebruik worden gemaakt van de Comfort Touch-app, Comfort Touch Xource en Intergas gateway om de installatie te monitoren.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.