Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Energie besparen met Gira

Energie besparen met Gira

Met stijgende energiekosten wordt het energieverbruik een steeds belangrijker criterium. Ondanks een groeiend bewustzijn verbruiken huishoudens nog steeds veel energie. Een deel daarvan kan eenvoudig worden bespaard, zonder aan comfort in te leveren. Integendeel: moderne technologieën verhogen het welzijn binnen de eigen muren én besparen energie.

Energiebesparing:

  • Tot 13% door automatisering van zonwering
  • Tot 25% door temperatuurregeling per kamer
  • Tot 35% door automatisering van de verlichting
  • Tot 45% door automatisering van de ventilatie

Met relatief eenvoudige middelen kan al het nodige aan energie worden bespaard, terwijl het wooncomfort juist toeneemt. Een Automatic-schakelaar kan bijvoorbeeld snel worden geïnstalleerd. Deze verlicht de ruimte alleen wanneer er ook daadwerkelijk iemand aanwezig is. De lichtschakelaar hoeft dan niet meer te worden bediend. Hetzelfde is mogelijk voor verwarming met een geïntegreerde tijdschakelklok. Zo kan bijvoorbeeld de verwarming in de badkamer een half uur voor het opstaan automatisch worden ingeschakeld.

Doordachte KNX-systemen bieden het grootste potentieel voor energiebesparing. Dit is het werkterrein van de Gira ‘HomeServer’ met zijn flexibele bedieningsmogelijkheden. Daarmee is energiebeheer mogelijk dat nauwkeurig op de behoeften van de bewoners is afgestemd. Zo is een centrale uit-functie mogelijk, kan de verwarming na een vastgelegde tijd automatisch uitgaan wanneer er een raam is geopend en wordt een efficiënte energie regeling per ruimte aangestuurd. Ook is het mogelijk om alle verbruiksgegevens in een oogopslag in beeld te hebben.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.