Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Elektrotechnische installaties voor 46 opdrachtgevers

Elektrotechnische installaties voor 46 opdrachtgevers

Aan het Handelsplein in Amstelveen wordt volop gebouwd aan project Up Mountain; een exclusief woongebouw met zes woonlagen en 45 appartementen, dat bovenop een zeslaagse parkeergarage wordt gerealiseerd. In opdracht van bouwkundig aannemer AKOR voert Van de Blaak Technische Installaties BV de elektrotechnische installaties voor alle appartementen uit. Ook verzorgt het installatiebedrijf uit Harskamp de verlichting van de algemene ruimten, de aansluitingen voor de zonnepanelen én de installatie van de elektrische laadpalen in de parkeergarage.

img 1386 kopieren

“In dit project hebben wij – naast AKOR – te maken met nog 45 opdrachtgevers”, vertelt Bart van Santen, projectleider bij de Blaak Technische Installaties BV. “Alle kopers bepalen namelijk zelf de indeling van hun appartement – en dus ook welke installaties waar moeten komen. Van de wandcontactdozen tot en met de data- en verlichtingspunten. In de voorbereidingsfase hebben wij alle koperswensen zorgvuldig geïnventariseerd en vertaald naar 45 maatwerk installatieontwerpen. Veelal in samenwerking met een interieurarchitect en altijd in overleg met AKOR.”

In dit project is gekozen voor leverancier Rexel, vertelt hij. “Circa negentig procent van de installatiemiddelen betrekken we van fabrikant ABB en bestaat uit schakelmateriaal (Busch-Jaeger) en verdelers. Voor de verlichting in het atrium is gekozen voor de sfeervolle en energiezuinige LED-verlichting van BEGA en de vluchtwegsignalering van Van Lien. De parkeergarage wordt met LED-lichtlijnen verlicht, terwijl in de overige ruimtes is gekozen voor energiezuinige LED-armaturen. Om tot een doordacht verlichtingsplan te komen, hebben wij nauw samengewerkt met onze partner BinTTec Projectverlichting. Net voor de bouwvak leveren we onze werkzaamheden op.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.