Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
HVAC

Elektrische vloerverwarming en de energietransitie

MAGNUM_Mat_floor_2021_BW_LANG
MAGNUM Mat is zeer geschikt voor ruimtes met een niet permanente bezettingsgraad (badkamers en hobbyruimtes) of indien een lage opbouwhoogte gewenst is.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | MAGNUM Heating

3 maart 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

MAGNUM Heating adviseert, produceert en levert al bijna 30 jaar vloerverwarmingssystemen voor comfort en safety, inclusief bijbehorende controlesystemen. “Met behulp van onze watergedragen en elektrische systemen zorgen wij voor warmte en continuïteit in zowel de woningbouw als utiliteit”, vertelt Sales Director Michael Utermark. “Doordat de vloerverwarmings- en controlesystemen in eigen huis worden gemaakt, met kwalitatief hoogwaardige materialen en voor een concurrerende prijs, kunnen we zeer snel schakelen. Ook kunnen we snel en flexibel inspelen op vragen, trends en verwachtingen in de markt. Bijvoorbeeld met betrekking tot Smart Buildings en de energietransitie.”

Om klimaatverandering tegen te gaan en de luchtkwaliteit te verbeteren, moeten we anders omgaan met energie, water en fossiele grondstoffen. Op het gebied van wonen betekent dit heel concreet dat we minder of zelfs volledig onafhankelijk moeten worden van aardgas. Voor de verwarming van onze woningen is vloerverwarming in dit kader een logische stap. “Anno 2021 beschikken circa 1,5 miljoen huishoudens over zonnepanelen”, weet Utermark. “Afhankelijk van de opbrengst van deze panelen, is het mogelijk om de woning volledig zelfvoorzienend te verwarmen. Bijvoorbeeld door de woning te voorzien van elektrische vloerverwarming. MAGNUM Heating biedt hier diverse oplossingen voor aan.”

MAGNUM Cable.

Installatie in de cementdekvloer

MAGNUM Cable is speciaal ontwikkeld voor installatie in cementdekvloeren. De onderlinge kabelafstand bepaalt het vermogen per vierkante meter. Hierdoor hebben gebruikers de vrijheid om meer (snellere reactie, hogere temperaturen) of juist minder vermogen (constante of lage temperaturen) te installeren, aldus Utermark. Dankzij de flexibele kabel is de montage zeer eenvoudig. “De opbouwhoogte bepaalt de warmteaccumulatie. Wanneer de zandcementvloer eenmaal is opgewarmd, blijft deze nog heel lang warmte afgeven. Dit is niet alleen comfortabel, maar ook energetisch zeer interessant. In combinatie met zonnepanelen kan de woning bijna gratis worden verwarmd.”

Lage opbouwhoogte

Voor ruimtes met een niet permanente bezettingsgraad (badkamers en hobbyruimtes) of indien een lage opbouwhoogte gewenst is, adviseert Utermark MAGNUM Mat. Deze unieke vloerverwarmingsmat is speciaal ontwikkeld om over een bestaande tegelvloer of op een reeds aangebrachte afwerkvloer toch nog vloerverwarming te installeren. “De mat is ca. 4 mm dun en kan in de lijmlaag worden meegenomen zonder dat slopen en uitfrezen nodig is”, vertelt hij. “Doordat de mat bijna direct onder de oppervlakte ligt, wordt een zeer snelle opwarmsnelheid geborgd.”

MAGNUM HeatBoard E.

Droogbouw vloerverwarmingssysteem 

Speciaal voor de droge harde vloerenmarkt (hout, parket en laminaat) biedt MAGNUM Heating het revolutionaire MAGNUM HeatBoard E systeem. “Dit systeem dicht een belangrijk gat in bijvoorbeeld de appartementenmarkt”, aldus Utermark. “Dankzij het dry board systeem hoeven namelijk geen vloeren gestort of tegellijmen aangebracht te worden. Het systeem kan eenvoudig gedemonteerd worden wanneer de huurder zijn appartement verlaat. Bovendien is de (re)montage eenvoudig.” Aan de basis van MAGNUM HeatBoard E ligt een High-Density EPS plaat met een aluminium laag, vertelt hij. “De systeemplaten kunnen snel en eenvoudig als puzzelstukken op de droge vloer worden gekoppeld. Doordat de platen met een hobbymes op maat te snijden zijn, kan bovendien de gehele vloer zonder kieren en gaten worden afgedekt. Vervolgens kan de MAGNUM HeatBoard Cable in de voorgevormde kabelgoten worden geklemd en worden aangesloten op de digitale en remote bedienbare MAGNUM Remote Control WiFi thermostaat met vloersensor, die voor een gelijkmatige opwarming van de vloer zorgt.” Naast MAGNUM HeatBoard E kunnen ook MAGNUM Cable en MAGNUM Mat worden aangesloten op de slimme MAGNUM thermostaat.

MAGNUM Mat.

Lange termijn relaties

MAGNUM Heating gelooft in lange termijn relaties. Zowel met de technische groothandels als met installatiepartners. “Onze gezamenlijke missie is om klanten van A tot Z te ontzorgen”, benadrukt Utermark. “Wij verkopen onze producten uitsluitend aan de professionele markt. Onze systemen liggen ruim op voorraad bij vrijwel alle technische groothandels in het land. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat onder andere bij de (grotere) installatiebedrijven een enorme vraag is ontstaan naar projectondersteuning. Met onze afdeling MAGNUM Projectservices spelen we hier perfect op in. Ongeacht of het gaat om woningbouw als utiliteit: wij verzorgen graag het advies, evenals de AutoCAD-tekeningen, engineering, planning, projectondersteuning, installatie, inbedrijfstelling en aftersales. Een service die enorm goed door de markt wordt gezien en gewaardeerd.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht