Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Elektrische cv-ketel Tronic Heat 3500
De slimme elektronica van de nieuwe Tronic Heat 3500 is uitgerust met zelfdiagnose en intelligente functies. Het bedieningspaneel met grafisch LED-display is eenvoudig te bedienen. (Bron: Nefit Bosch)

Elektrische cv-ketel Tronic Heat 3500

Compacte elektrische oplossing van Nefit Bosch

  • Voor elektrische centrale verwarming en warm water (optie)
  • 6 verwarmingsvermogens: 4 tot 24 kW
  • Eenvoudige installatie en tijdbesparend onderhoud
  • Slimme elektronica met zelfdiagnose
  • Bediening via display of aan/uit-thermostaat (optie)

Tronic Heat 3500 van Nefit Bosch is een nieuwe serie toestellen voor centrale verwarming met verwarmingsvermogens van 4 tot en met 24 kW. De elektrische cv-ketel is een laagdrempelige oplossing om zonder gas te kunnen verwarmen. De investering is relatief gering en het toestel is eenvoudig te installeren. Bovendien zijn er geen verdere aanpassingen nodig aan het bestaande afgiftesysteem.

Gasloos verwarmen

Nefit Bosch speelt met nieuwe elektrische oplossingen in op de toenemende naar elektrische verwarmingsoplossingen. Gasloos verwarmen is de trend, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om te investeren in een warmtepomp en eventueel noodzakelijke aanpassingen aan het afgiftesyteem. In bepaalde gevallen kan de elektrische cv-ketel een interessant alternatief zijn voor een gasgestookte cv-ketel. Bijvoorbeeld in optimaal geïsoleerde nieuwbouw, zeker wanneer deze is voorzien van zonnepanelen.

De nieuwe elektrische cv-ketel Tronic Heat van Nefit Bosch is in sommige gevallen een laagdrempelige oplossing om zonder gas te kunnen verwarmen. (Bron: Nefit Bosch)

Centrale verwarming en warm water

Met verwarmingsvermogens van 4 tot en met 24 kW is de Tronic Heat serie ontworpen voor het elektrisch verwarmen van bijvoorbeeld moderne appartementen en vakantiehuizen. Maar de elektrische cv-ketel kan ook worden gebruikt als back-up voor een andere warmtebron, zoals een warmtepomp of een houtkachel. Het toestel is klein van formaat en samengesteld uit hoogwaardige componenten. Met behulp van een driewegklep (optionele accessoire) kan er een indirect gestookte warmwaterboiler aan worden gekoppeld. En wil de gebruiker in de toekomst verder verduurzamen, dan kan de Tronic Heat 3500 achteraf eenvoudig worden uitgebreid met een warmtepomp in een gasloos, hybride verwarmingssysteem.

Slimme elektronica en eenvoudig onderhoud

De slimme elektronica van het toestel is uitgerust met zelfdiagnose en intelligente functies zoals Adaptive Control voor het hele verwarmingssysteem. Het bedieningspaneel met grafisch LED-display is eenvoudig te bedienen. De Tronic 3500 kan daarnaast ook via een optionele aan/uit-thermostaat worden bediend, de TR12. Afhankelijk van het vermogen is de Tronic Heat 3500 aan te sluiten op 1- of 3-fasen. Het toestel is compact, licht en voorzien van een ingebouwd expansievat van 7 liter. Door een paar schroeven te verwijderen, worden alle belangrijke componenten gemakkelijk toegankelijk vanaf de voorkant. Dat maakt installatie en onderhoud gemakkelijk.

Elektrisch of gas?

Alhoewel elektrisch verwarmen steeds meer in zwang komt, is een elektrische cv-ketel niet voor elke situatie de beste oplossing. Zo moet de meterkast voldoende zwaar zijn uitgerust. Als geen gebruik kan worden gemaakt van een pv-systeem zullen de verbruikskosten bij de huidige tarieven vaak hoger uitkomen dan bij gasgestookte installaties. Als het gaat om elektrisch verwarmen is deskundig advies dan ook geen overbodige luxe. 

Met verwarmingsvermogens van 4 tot en met 24 kW is de Tronic Heat serie ontworpen voor het elektrisch verwarmen van bijvoorbeeld moderne appartementen en vakantiehuizen. (Bron: Nefit Bosch)

Over Nefit Bosch

Nefit en Bosch zijn sinds 2004 aan elkaar verbonden. Bosch is sinds 1903 in Nederland aanwezig en telt hier momenteel ongeveer 3.300 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer. Wereldwijd is de Bosch Groep een toonaangevend technologiebedrijf in vier sectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. In 2019 had het bedrijf ongeveer 400.000 medewerkers en realiseerde het een omzet van 77,7 miljard euro. Bosch is de eerste grote industriële onderneming die wereldwijd CO2-neutraal werkt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.