Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Eigenwijs op het gebied van luchtgordijnen en ventilatiesystemen
De REPUS nozzlekanalen zijn geschikt voor ruimtes met zowel een grote als kleine ventilatievoud.

Eigenwijs op het gebied van luchtgordijnen en ventilatiesystemen

HVAC Nederland is fabrikant van luchtgordijnen en leverancier van ventilatiesystemen. De hoogwaardige apparatuur en de technische ondersteuning van HVAC bieden een oplossing voor vraagstukken op het gebied van binnenklimaat. Het bekendst is het bedrijf om zijn luchtgordijnen voor de utiliteitsbouw en industrie. Daarnaast levert het onder meer ventilatorconvectoren, nozzlekanalen en wateroverlastsignaleringssystemen.

In 1999 werd HVAC Nederland opgericht als importbedrijf voor airco’s. In de loop der tijd ging het bedrijf zich echter steeds meer toeleggen op luchtgordijnen, vertelt Frank Joosten, die het bedrijf inmiddels samen met zijn zus Nicole heeft overgenomen van hun vader. “We leveren nog steeds airconditioning, maar richten ons met name op luchtgordijnen, ventilatieconvectoren, nozzlekanalen en lekdetectie. We kiezen producten uit die binnen ons vakgebied liggen en die we interessant vinden. We leveren vooral aan installateurs, die onze producten vervolgens inbouwen.”

Luchtgordijnen

We kennen allemaal de luchtgordijnen bij de ingang van winkels die het binnen- en buitenklimaat gescheiden houden. HVAC Nederland levert zulke luchtgordijnen voornamelijk voor utiliteitsbouw en industrie. De producten van het eigen merk zijn inpasbaar in elk design: ronde, ovale of rechthoekige luchtgordijnen zijn allemaal mogelijk. Joosten: “We doen veel maatwerk met brede toepassingsmogelijkheden, zowel voor renovatie als nieuwbouwprojecten. We denken graag mee met onze klanten.”

Een verticaal HVAC-luchtgordijn geschikt voor draai- en schuifdeuren.

Ventilatorconvectoren

Ook de ventilatorconvectoren worden volgens de specificaties van HVAC gebouwd. Het assortiment bestaat uit 19 modellen en meer dan 62 typen ventilatorconvectoren, zowel voor thuis als in hotels of kantoren. “Omdat warmtepompen in opkomst zijn, merken we dat er steeds meer vraag naar is vanuit particulieren. Ze worden gebruikt om een ruimte te verwarmen, koelen en ventileren”, aldus Joosten.

Nozzlekanalen

Als luchtverdeelsysteem worden de REPUS nozzlekanalen toegepast. Deze zijn geschikt voor ruimtes met zowel een grote als kleine ventilatievoud, vertelt Joosten verder. “Dit systeem bestaat uit gewalste plaatstalen buizen die lucht verdelen via uitblaasnozzles. Het voordeel ten opzichte van luchtverdeelzakken is dat nozzlekanalen onderhoudsarm zijn. Het ontwerp is zelfreinigend. Daarnaast zorgt dit systeem voor een lage drukval in de kanalen. De nozzlekanalen maken het mogelijk grote debieten tochtvrij een ruimte in te brengen. De lage weerstand in het kanaal zorgt voor minder belasting op de rest van de installatie.”

Lekdetectie

Een vreemde eend in het assortiment is lekdetectie. Het lijkt niets met ventilatiesystemen te maken te hebben, maar vaak is het de E- of W-installateur die de gesprekspartner is en de lekdetectie installeert. “Als we mooie producten tegenkomen, dan nemen we die op in het assortiment. Vandaar dat we deze producten van fabrikant Andel verkopen”, legt Joosten de keuze uit. Andel is een Engelse producent die het systeem zelf heeft ontwikkeld. Het zonesysteem maakt het mogelijk om per ruimte zones te benoemen, waardoor je in één oogopslag ziet waar een lek zich bevindt. “Je kunt het combineren met gassensoren, zoals CO2 en koelgassen. Dan heb je water- en gasdetectie in één systeem. Bovendien is het te koppelen aan het gebouwbeheersysteem”, aldus Joosten.

Anders en beter

Wat deze producten kenmerkt, is dat ze op maat gemaakt en samengesteld worden voor de klant. “Hier en daar zijn we eigenwijs. Met de installateur of adviseur overleggen we hoe het anders en beter kan. Hierdoor komen we altijd tot een oplossing die voor alle partijen goed voelt”, aldus Joosten.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.