Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Eerste en énige KIWA-gekeurde
Delta waterontharder, ingepast in de meterkast.

Eerste en énige KIWA-gekeurde

Waterontharders winnen snel terrein in Nederland. En dat is niet verwonderlijk, volgens Freek Wouters, vertegenwoordiger B2B bij Delta Water Softeners Nederland. Want ondanks dat velen denken dat het water in Nederland zacht is, zit er toch nog bijna overal kalk in het water. “Kalk is niet schadelijk voor de menselijke gezondheid, maar ziet er wel lelijk en vies uit. Bovendien kan kalk flinke schades veroorzaken…”​

Het water dat in Nederland uit de kranen stroomt, heeft een gemiddelde Duitse hardheid (dH) van 7 tot 12. Dit staat gelijk aan circa 124,6 tot 213,6 milligram kalk per liter leidingwater. Een deel van deze kalk wordt met het afvalwater weggespoeld. De rest van de kalkdeeltjes zet zich af op sanitair, kranen, tegels, douchewanden, in leidingen, in huishoudelijke apparaten en in cv-ketels en boilers. “Kalkafzetting in cv-ketels en boilers kan het energetisch rendement aanzienlijk verlagen, waardoor het jaarlijkse gasverbruik flink toeneemt. Bovendien kunnen verwarmingselementen in koffiezetapparaten of waterkokers geïsoleerd worden, waardoor de warmteoverdracht vermindert”, aldus Wouters. “De waterontharders van Delta Water Softeners gaan hiermee de strijd aan. Slim, efficiënt en zónder elektriciteit.”

Delta Talent 100BS simplex waterontharder.

Zonder stroom of batterijen

De Delta-waterontharders worden hydraulisch aangestuurd door de druk van de waterleiding en kunnen volgens Wouters gezien worden als de waterontharders 2.0., Made in Belgium. “Elektrische aansluitingen of batterijen zijn niet aan de orde. De geïntegreerde, accurate watertellers registreren elk verbruik en zorgen ervoor dat de waterontharder enkel regenereert als de onthardingscapaciteit is bereikt.” Door de waterontharders direct na de watermeter te plaatsen, kunnen kalkdeeltjes in het leidingwater efficiënt worden afgevangen. “De hydraulische waterontharder spoelt enkel wanneer het filter verzadigd is, waardoor onnodig zout- en waterverbruik wordt voorkomen. Bovendien gebeurt deze spoeling volledig automatisch. Gebruikers hebben er geen omkijken naar. Wel profiteren zij van alle voordelen van schoon en zacht water (dH 0-3), zoals: 

  • geen kalkaanslag meer op sanitair, kranen, tegels en douchewanden;
  • een aanzienlijke besparing op het aantal schoonmaakuren;
  • tot 60% besparing op zeep, shampoos en schoonmaakmiddelen;
  • een langere levensduur van leidingwerk, huishoudelijke en verwarmingsapparaten;
  • een flinke besparing op gas en elektriciteit.

Uiterst compact en flexibel

Een tweede unieke troef is de compactheid en flexibele opbouw van de Delta-waterontharders, waardoor ze eenvoudig in de Nederlandse meterkast of meterput ingepast kunnen worden. Direct na de watermeter en voor elke aftakking, waarmee een optimale ontharding wordt geborgd, aldus Wouters. “De gepatenteerde technologie van onze Delta-waterontharders garandeert dat met een veel kleiner harsvolume – en dus met een veel kleiner toestel – een zeer hoge capaciteit kan worden behaald. Een huishoudelijk duplex-model van de Delta-waterontharders kan al een debiet van 2.600 l/uur of 43 l/min aan. Indien je 6 dH uit het water wilt halen, kan de ontharder bijna 1.400 liter water behandelen alvorens hij moet regenereren.”

Delta Talent 200BL duplex waterontharder.

Kiwa-keurmerk

Uniek is ook dat Delta Water Softeners als eerste fabrikant ooit het Kiwa-keurmerk heeft behaald. Een uniek wapenfeit, dat onlangs een mooi vervolg heeft gekregen. Sinds kort dragen namelijk álle huishoudelijke waterontharders van Delta Water Softeners dit prestigieuze keurmerk. “Dankzij het Kiwa-keurmerk zijn installateurs én hun (eind)klanten verzekerd dat onze producten voldoen aan alle wet- en regelgeving met betrekking tot kwaliteit, veiligheid, gezondheid, efficiëntie en duurzaamheid”, aldus Wouters. “Bovendien bewijst het keurmerk dat alle onderdelen en grondstoffen in de Delta-waterontharders traceerbaar én geschikt zijn om in contact te komen met drinkwater.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.